SKANDAL NA DODELI EMI NAGRADA: Dobio priznanje za najbolju seriju, pa POTKAČIO KRALJA ČARLSA! Internet bruji zbog njegovog govora!
Foto: Printscreen YouTube

ŽESTOKO

SKANDAL NA DODELI EMI NAGRADA: Dobio priznanje za najbolju seriju, pa POTKAČIO KRALJA ČARLSA! Internet bruji zbog njegovog govora!

Pop kultura -

Džesi Armstrong, britanski kreator serije "Succession" (Nasledstvo), tokom primanja nagrade Emi za najbolju dramsku seriju dotakao se i kralja Čarlsa III.

"Velika nedelja za nasledstva - novi kralj u Ujedinjenom Kraljevstvu, ova nagrada za nas. Očito je da je više glasanja bilo uključeno u našu pobedu nego onu princa Čarsla", rekao je kreator serije pred publikom u pozorištu Majkrosoft u Los Anđelesu.

"Ne kažem da smo legitimniji u svom položaju od njega. To ćemo prepustiti drugima", dodao je. "Neverovatno smo zahvalni što imamo ovu čast. Ova grupa je izvanredna. To je timski rad", osvrnuo se u svom govoru i na osvojenu nagradu.

Kralj Čarls
foto: Profimedia

Gledaoci dodele Emija imali su pomešana osećanja o njegovoj opasci na računa kralja Čarlsa III.

"Osvojiti nagradu za najbolju dramu i zbijati šale o kraljevskom nasleđu na nacionalnoj TV je čudan izbor", prokomentarisala je jedna osoba na Tviteru.

"Zašto tip koji prihvata nagradu za seriju traži neprijatelje u kraljevskoj porodici", napisao je drugi korisnik te mreže.

Podsetimo, Kralj Čarls je zvanično postao kralj Čarls III pre tri dana.

Zakonom iz 1701. uređeno je da novi monarh nasleđuje presto automatski, a proklamacijom veća tek se potvrđuju ime i identitet novog kralja i zvanično objavljuje koje će ime nositi.

Čarls je potpisao zakletvu koju je dao pred Tajnim većem, a kamere su zabeležile da je svom imenu u potpisu dodao slovo R.

Kao što je poznato, u ponedeljak je održana 74. svečana dodela Emi nagrada, a HBO-ova serija "Naslednici" dobila je Emi za najbolju dramsku seriju, dok je serija "Beli lotos" proglašena najboljom mini-serijom, a "Ted Laso" najboljom komičnom serijom.

HBO-ova serija "Naslednici", s Brajanom Koksom u ulozi glave porodice koja se bori za kontrolu nad medijskom dinastijom, bila je i favorit za glavnu nagradu. U konkurenciji za najbolju dramu bile su, između ostalih, i serije "Squid Game", "Better Call Saul" i "Euforija".

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track