NOVA PORODIČNA SVAĐA TRESE DVOR: Hari i Megan POBESNELI na kralja Čarlsa?! Ovo nikako ne mogu da mu OPROSTE!
Foto: Shutterstock

NIKAD KRAJA

NOVA PORODIČNA SVAĐA TRESE DVOR: Hari i Megan POBESNELI na kralja Čarlsa?! Ovo nikako ne mogu da mu OPROSTE!

Pop kultura -

Kralj Čarls III neće dati status Njegovog, odnosno Njenog visočanstva Harijevoj i Meganinoj deci, iako će oni i dalje ostati princ i princeza, prenosi The Sun. Kralj bi, prema očekivanjima, u budućnosti trebao da dodeli titule princa i princeze trogodišnjem Arčiju i jednogodišnjoj Lilibet, a Hari i Megan navodno su besni jer njihova deca neće dobiti statuse visočanstva.

Megan Markl, Arči
foto: Profimedia

Odrekli se titula

Kralj je pristao da izda patentna pisma za dodelu titula princa i princeze svojim unučićima koji žive s roditeljima u Montesitu u Kaliforniji. Podsetimo, Hari i Megan su se odrekli titula Njegovog i Njenog kraljevskog visočanstva kad su presekli veze s kraljevskom porodicom i preselili se u Kaliforniju, ali sada su navodno ogorčeni jer njihova deca neće moći da koriste taj stil obraćanja.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa istakli su kako princeze Beatris i Eugenija imaju status, iako, baš kao i oni, nisu zaposlene u kraljevskoj porodici.

Izvor za The Sun rekao je kako su Hari i Megan bili zabrinuti zbog sigurnosnog pitanja, te da kao princ i princeza imaju pravo na određene nivoe kraljevske sigurnosti.

Čvrst stav

"Bilo je mnogo razgovora tokom prošle nedelje. Istrajali su da su Arči i Lilibet princ i princeza. Bili su neumoljivi otkako je kraljica umrla. Bili su besni jer Arči i Lilibet ne mogu da preuzmu ovu titulu. To je dogovor, deca mogu da budu princ i princeza, ali ne i Njegovo, odnosno Njeno kraljevsko visočanstvo jer nisu članovi kraljevske porodice", otkriva izvor.

Kraljev portparol odbio je da komentariše ove navode.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track