KEJT NA ELIZABETINOJ SAHRANI NOSI NAKIT S NAJTUŽNIJOM PRIČOM: Kažu da je slika i prilika DOSTOJANSTVA, a svi gledaju u njen ŠEŠIR!
Foto: EPA/Tolga Akmen

SA STILOM

KEJT NA ELIZABETINOJ SAHRANI NOSI NAKIT S NAJTUŽNIJOM PRIČOM: Kažu da je slika i prilika DOSTOJANSTVA, a svi gledaju u njen ŠEŠIR!

Pop kultura -

Svetski lideri iz svih krajeva sveta danas su se okupili na sahrani kraljice Elizabete II u Londonu, a uprkos tužnom povodu, ovo je istorijski događaj; na jednom mestu okupio se krem svetskog plemstva i najviši državni zvaničnici.

Sahrana je otpočela u Vestminterskoj opatiji, u kojoj se Elizabeta II i krunisala i udala za princa Filipa, gde će se oko 2.000 zvanica poslednji put oprostiti od upokojene kraljice.

Kejt Midlton, princeza Šarlot, princ Džordž
foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na sahranu je stigla i Kejt Midlton u društvu dece - princa Džordža i princeze Šarlot, a sasvim očekivano - bila je besprekorno elegantna i odevena u skladu sa tužnom prilikom.

Novopečena princeza od Velsa se nakon kraljičine smrti u nekoliko navrata pojavljivala u javnosti, noseći crno od glave do pete, kao što običaji i nalažu. Ovog puta izabrala je luksuznu kaput-haljinu A kroja sa širokim pliseom u donjem delu, te salonke od prevrnute kože u crnoj boji.

London, sahrana kraljice Elizabete
foto: EPA/Tolga Akmen

Nosila je crni fascinator sa takozvanim "velom žalosti", za koji je saopšteno da će ga nositi sve članice kraljevske porodice, a odnosi na crnu mrežicu koja označava da je osoba koja ga nosi tuguje, ali istovremeno joj obezbeđuje više privatnosti.

Kejt je odala i dirljivu počast kraljici ponevši bisernu ogrlicu u tri niza koja je bila deo lične Elizabetine kolekcije, a svemu je dodala i minđuše sa dijamantima i biserima koje su nekada pripadale princezi Dajani. Britanski mediji preneli su da je Kejt "slika i prilika dostojanstva".

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

01:47

ELIZABETA II SPASILA RUSE OD PROPASTI! Stručnjak otkrio kako je pokojna kraljica PROMENILA TOK ISTORIJE I ZAUSTAVILA HITLERA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track