TUŽAN PRIZOR PRINCEZE ŠARLOT NA SAHRANI PRABAKE ELIZABETE: Zbog jednog detalja kažu da bi Dajana bila PONOSNA na unuku (FOTO)
Foto: Frank Augstein / MirrorPix / Profimedia

NASLEDNICA

TUŽAN PRIZOR PRINCEZE ŠARLOT NA SAHRANI PRABAKE ELIZABETE: Zbog jednog detalja kažu da bi Dajana bila PONOSNA na unuku (FOTO)

Pop kultura -

Engleska kraljica Elizabeta II biće sahranjena danas u Londonu, a ovo će biti prva sahrana u Vestminsteru još od 18. veka, i prva prilika u istoriji da kamere isprate oproštaj od nekog britanskog monarha. Analizira se bukvalno sve u vezi sa kraljevskom porodicom, od toga kakva će biti vladavina novog kralja Čarlsa III, odnosa braće prinčeva Vilijama i Harija, pa i stilske raznolikosti jetrva Kejt Midlton i Megan Markl...

Podestimo, Elizabeta II je preminula 8. septmebra, a od toga dana se širom Velike Britanije obožavaoci monarhije opraštaju od najdugovečnije vladarke.

Kejt Midlton, princeza Šarlot, princ Džordž
foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Danima pre sahrane se nagađalo da li će deca Vilijama i Harija prisustvovati tužnom događaju. Međutim sinoć je potvrđen dolazak princa Džordža i princeze Šarlot (7). Kao i obično, Šarlot je ponovo bila u centru pažnje, a mediji i korisnici mreža nisu propustili da prokomentarišu njenu savršenu odevnu kombinaciju.

Princeza Šarlot, miljenica britanske nacije koju mnogi porede sa pokojnom kraljicom Elizabetom, što zbog fizičke sličnosti, što zbog "vragolastog" karaktera, na ovom tužnom događaju se pojavila u besprekornoj kombinaciji koja pristaje njenoj tituli. Poput mame, Kejt Midlton, nosila je crni strukirani kaputić midi dužine, a iznenađenje je šešir zbog kojeg su svi bili dirnuti. Inače, ovaj aksesoar je obično rezervisan za starije kad je reč o zvaničnim događajima, zarto su mnogi bili iznenađeni što ga nosi Elizabetina parunuka, piše Mondo.

princeza Dajana
foto: Profimedia / CNP/AdMedia

"Princeza Šarlot sa šeširom, baka Ledi Di bi bila tako ponosna", komenatarisali su na mrežama.

Ovh dana se na svim britanskim televizijama prikazuju dokumentarci o životu najdugovečnije britanske kraljice Elizabete Druge, a otkriveni su i neki detalji iz njenog privatnog života za koje se ranije nije znalo. Pa tako, između ostalog, saznalo se i da je "gan-gan", kako su Džordž, Šarlot i ostali praunuci zvali Elizabetu, prilikom svake posete ostavljala male poklone kraj njihovih kreverta, mali znak ljubavi koji je mališanima mnogo značio...

(Kurir.rs/ Mondo)

Bonus video:

01:47

ELIZABETA II SPASILA RUSE OD PROPASTI! Stručnjak otkrio kako je pokojna kraljica PROMENILA TOK ISTORIJE I ZAUSTAVILA HITLERA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track