MANEKENKA OPLELA PO FILMU PLAVUŠA: Društvo je opsednuto MRTVIM devojkama i serijskim UBICAMA, pravi se fetiš od BOLA! (ANKETA)
Foto: Printskrin / You Tube, Printskrin Tik Tok

ako je rekla

MANEKENKA OPLELA PO FILMU PLAVUŠA: Društvo je opsednuto MRTVIM devojkama i serijskim UBICAMA, pravi se fetiš od BOLA! (ANKETA)

Pop kultura -

Manekenka Emili Ratajkovski komentarisala je film "Plavuša" ("Blonde") koji govori o životu glumice Merilin Monro.

U videu koji je objavila na TikToku slavna manekenka rekla je da je ne čudi što je "objavljen još jedan film koji pravi fetiš od ženskog bola, čak i kada su mrtve". Dodala je da je društvo opsednuto ženama poput Ejmi Vajnhaus, Britni Spirs i princeze Dajane.

Emili Ratajkovski
foto: Printscreen TikTok

"Svi mi zapravo pravimo fetiš od ženskog bola. Opsednuti smo mrtvim devojkama i serijskim ubicama. Sa sigurnošću mogu reći da sam naučila da glorifikujem bol u svom životu", dodala je.

@emrata

So done with the fetishization of female pain and suffering. Bitch Era 2022

♬ original sound - Emrata

Inače, novi film o legendarnoj glumici Merilin Monro, koji je pre nekoliko dana izašao na Netfliksu, nije oduševio publiku. Naime, film ne prikazuje pravu Merilin i nije reč o njenoj stvarnoj biografiji, već romanu fikciji spisateljice Džojs Kerol Outs.

Autorka knjige "Blonde" je opisala kao feministički film koji ima cilj da podstakne raspravu među savremenom publikom.

"Način na koji se Kenedi odnosio prema Merilin Monro nije bio i još uvek nije toliko različit od načina na koji se mnogi moćni muškarci, posebno u Vašingtonu, ponašaju prema svim ženama, osim prema svojim suprugama", rekla je Outs za francuski "Vanity Fair".

Gledaoci su između ostalog kritikovali degutantne scene silovanja. "Gledala sam 20 minuta ovog filma i odmah sam morala da proverim društvene mreže da vidim jesam li nešto propustila i gadi li se i drugim ljudima", napisala je jedna gledateljka na Tviteru.

Inače, film je zabranjen za mlađe od 17 godina.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:49

NAŠ SLAVNI GLUMAC IGRAO U FILMU HARI POTER! U emisiji Pusti brigu otkrio malo poznate detalje o snimanju OSTAĆETE BEZ TEKSTA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track