PUKLO PRIJATELJSTVO: Džastin Biber blokirao Kanjea Vesta na mrežama jer je reper IZVREĐAO NJEGOVU SUPRUGU HEJLI, a OVO je razlog!
Foto: Profimedia

nema povratka

PUKLO PRIJATELJSTVO: Džastin Biber blokirao Kanjea Vesta na mrežama jer je reper IZVREĐAO NJEGOVU SUPRUGU HEJLI, a OVO je razlog!

Pop kultura -

Kanje Vest optužio je Hejli Biber da joj je ispran mozak, objavljujući ujedno stari članak iz 2016, u kojem se govori o Hejli i sastanku sa tadašnjim momkom Drejkom.

Džastin Biber, Hejli Biber
foto: Profimedia

Razlog da otac četvoro dece ovo napiše je što je Hejli branila urednicu Voga Gabrijelu Karefa-Džonson, koja je primetila da se Kanje ne ponaša u redu. Ujedno je poručio Džastinu Biberu da „primiri svoju devojku pre nego što se naljuti“, uz opasku da pretpostavlja da je „pevač njegov prijatelj“.

TMZ je objavio da su Džastin i Hejli povređeni Kanjeovim rečima, posebno zbog bliskog prijateljstva sa njim tokom 2020. kada su posetili njegov ranč u Vajomingu.

Kanje je prethodno kritikovan u Vogu jer je na modnoj reviji iznenađenja u Parizu nosio košulju na kojoj je pisalo "Život belaca je važniji", što je komentarisano kao rasistička poruka.

0128735880, Džordž Zimerman, Trejvon Martin
foto: Profimedia

Četrdesetpetogodišnji reper izašao je u gradu svetlosti na binu kako bi predstavio svoju kolekciju za 9. sezonu i održao govor dok je nosio majicu, na kojoj je bilo papino lice na prednjoj strani. „Život belaca je važniji” je napisano masnim belim slovima na poleđini majice, kao odgovor na pokret Crni životi su važni koji je započeo 2013. nakon fatalnog ubistva dečaka Trejvona Martina.

Neki od modela u emisiji u kojoj je bio su nosili istu košulju kao Kanje, a odeća je izazvala bes na mreži:

„Voleo bih da crnci počnu da shvataju koliko je opasno i samodestruktivno nastaviti da podržavaju Kanjea kada ga očigledno nije briga za naš narod ili za naše borbe“.

Kanje Vest
foto: Profimedia

Drugi su poručili na Tviteru: "Morate pustiti #Kaniea da ode. S ovim se više ne može iskupiti", kao i da „ovo ne može da se brani“ i da on „mora da se suoči sa posledicama“.

Međutim, neki su videli slogan kao podršku pokretu Black Lives Matter: „@kanievest napada rasizam na najabrazivniji, pank i najironičniji način“.

Uoči revije na pisti, Kanje je za Vog rekao: "Postoje samo ljudi. Sa iste planete. A ponekad se čini da se ne uklapamo. I u ovakvoj situaciji, imamo priliku da dođemo zajedno da izrazimo ko smo“.

Kanje Vest
foto: AP/Evan Vucci

Kanje je, inače, izazivao kontroverze svojim izborom odeće i u prošlosti. Zvezda je ranije pokazala svoju podršku Donaldu Trampu još 2018. godine tako što je nosila jarko crvenu bejzbol kapu „Učini Ameriku ponovo velikom“ kada je sreo bivšeg predsednika SAD. Nosio je i jaknu sa zastavom Konfederacije 2013. Godine, zbog čega je tvrdio da su ga maltretirali.

Kurir.rs/Mirror

Bonus video:

00:04

Ovaj snimak je Kanje Vest komentarisao Didi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track