KANJE VEST SE NE ZAUSTAVLJA: Vređao Jevreje, pa POPIO KAZNU! Zamrznuti mu nalozi na DRUŠTVENIM MREŽAMA! Evo šta je pisao!
Foto: Profimedia

IZGUBIO KOMPAS

KANJE VEST SE NE ZAUSTAVLJA: Vređao Jevreje, pa POPIO KAZNU! Zamrznuti mu nalozi na DRUŠTVENIM MREŽAMA! Evo šta je pisao!

Pop kultura -

Tviter i Instagram profili popularnog repera Kanjea Vesta trenutno su "zamrznuti" zbog njegovih antisemitskih objava protiv Jevreja, a portparoli Tvitera i Instagrama izjavili su kako je Je objavljivao poruke koje krše njihova pravila.

U tvitu koji je poslao kasno u subotu, prema zapisima internet arhive, Kanje je napisao da će uskoro krenuti u "defcon3 protiv Jevreja". To je očita referenca na lestvicu stanja spremnosti američke vojske poznate kao DEFCON, piše AP News.

Kanje Vest
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

U istom tvitu, koji je Tviter uklonio, napisao je: "Vi ste se poigravali sa mnom, te ste pokušali da ocrnite svakoga ko se protivi vašem planu."

Ranije ovog meseca, repera su kritikovali jer je na Nedelji mode u Parizu nosio majicu iz svoje kolekcije s natpisom "White Lives Matter". Naime, Kanje se na prezentaciji svoje YZY SZN 9 kolekcije pojavio u crnoj majici koja je na leđima imala natpis "White Lives Matter", a napred lik Pape Ivana Pavla II.

Bio je to njegov odgovor na kampanju "Black Lives Matters". Njegovi modeli su nosili različite verzije istog dizajna.

Kanje Vest
foto: Profimedia

Reper Šon Didi Kombs objavio je video na Instagramu u kojem je istakao kako ne podržava to što on nosi majicu s takvim natpisom, te je usput rekao publici i obožavateljima da je ne kupuju.

Kako pišu američki mediji, Kanje je na Instagramu objavio snimak prepiske s Didijem, te mu je rekao kako njega kontrolišu Jevreji.

Inače, društvene mreže, prema pravilima, zabranjuju objavljivanje uvredljivog jezika jer se time krše njihova pravila. Reperov Tviter nalog još uvek je aktivan ali je "zamrznut", te on na njemu ne može ništa da objavljuje ​​dok mu Tviter ne ukine ograničenje.

Kanje Vest
foto: Profimedia

Meta, koja poseduje Fejsbuk, kao i Instagram, povremeno će postavljati ograničenja na naloge za koje smatra da učestalo krše njena pravila. Sankcije mogu uključivati ​​privremena ograničenja objavljivanja, komentarisanja ili slanja poruka.

Podsetimo, Kanje se u subotu vratio na Tviter nakon gotovo dve godine pauze.

Milijarder i izvršni direktor Tesle, Ilon Mask, koji je prošle nedelje obnovio svoju ponudu od 44 milijarde dolara za kupovinu Tvitera nakon višemesečne pravne bitke s kompanijom, pozdravio je reperov povratak pre njegove suspenzije: "Dobro došao nazad na Tviter, prijatelju".

Mask je rekao da bi Tviter pretvorio u utočište slobode govora i ublažio ograničenja.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:02

KANJE VEST MI JE NAPRAVIO HAOS: Karleuša konačno o progovorila do detalja o čuvenom američkom reperu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track