ZA ULOGU OBOŽAVANE PRINCEZE STIŽU SAMO POHVALE, GLUMICA PRESREĆNA: Poput Ledi Di je radila na odnosu sa autsajderima i to se OSEĆA
Foto: Netflix / The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Serija „Kruna“

ZA ULOGU OBOŽAVANE PRINCEZE STIŽU SAMO POHVALE, GLUMICA PRESREĆNA: Poput Ledi Di je radila na odnosu sa autsajderima i to se OSEĆA

Pop kultura -

Za prikaz princeze Dajane od strane Eme Korin u seriji „Kruna“ stižu od kritičara pohvale, a ona kaže da odluka Netfliksa koji ju je izabrao da glumi princezu nisu usrećile samo nju, već i LBGTQ+ zajednicu.

Glumica veruje da je Dajana bila 'čudesna' na 'mnogo načina', priznavši da i nju, kao i nekadašnju princezu od Velsa privlače LBGTQ+ osobe.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Engleska zvezda, koja je postala slavna nakon što je prihvatila ulogu pokojne Dajane u četvrtoj sezoni „Krune“, smatra da se „Dajanino nasleđe kao humanitarke i njeno savezništvo sa LGBTQ+ zajednicom tokom epidemije HIV-a i AIDS-a i dalje se oseća, 25 godina nakon njene smrti u Parizu.“

Ema je zadovoljna što se pripadnici LGBTQ + zajednice osećaju „udobnije“ u sebi nego što su „dugo vremena“ bili, posebno otkako je Netfliks pod Dajaninim uticajem 2021. počeo da obraća više pažnje na njih.

Ova američka pretplatnička usluga striminga i produkcijska kuća prisutna širom planete priznaje i poštuje postojanje nebinarnih osoba, koje imaju preklapanje ili nedefinisane linije između rodnih identiteta, piše britanski Mirror.

LGBT, LGBT zastava
foto: Profimedia

U razgovoru za Sandej tajms, glumica je poručila da je „Dajana bila definitivno 'druga' u porodici i uvek je prihvatala 'autsajdere'.

Govoreći o trenutku kada su otkrili da će igrati princezu, Ema je priznala da je osetila mnogo stvari odjednom, najviše uzbuđenje, strah zbog ulogu i strah od toga kako će se njen život promeniti, ali da je sve bilo tako uzbudljivo. A posebno joj je drago što se, zahvaljujući i njenoj glumi, osobe iz LGBTQ + zajednice danas osećaju bolje.

Kurir.rs/mirror.co.uk

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track