KAD JE UMRLA, PAO JE NA POD: Otkriveni detalji PRIJATELJSTVA princeze Dajane i Majkla Džeksona! Zbog nje nije pevao OVU PESMU
Foto: Printscreen Facebook

STALNO SU SE ČULI TELEFONOM

KAD JE UMRLA, PAO JE NA POD: Otkriveni detalji PRIJATELJSTVA princeze Dajane i Majkla Džeksona! Zbog nje nije pevao OVU PESMU

Pop kultura -

Princeza Dajana i Majkl Džekson bili su dobri prijatelji, a detalje je otkrio njegov sin Princ Džekson u jednom intervjuu.

''Svaki put kad je moj otac govorio o svom odnosu s njom bilo je ispunjeno tolikom ljubavlju, ali istovremeno i tugom, jer je izgubio prijateljicu koja mu je bila tako bliska i draga srcu'', rekao je 25-godišnji Princ Džekson.

Naime, njegov otac, Majkl Džekson i princeza Dajana poznavali su se i bili u dobrim odnosima, a kad je princeza Dajana poginula, Majkla je to jako pogodilo.

Majkl Džekson
foto: Profimedia

Upoznali su se na Vembliju 1988. godine.

''Jednostavno se osećao, kako mi je to objasnio, povezano s njom na način koji zapravo nije imao te veze s drugim ljudima'', podelio je Princ.

Za intervju u emisiji "Good Morning Britain" otkrio je detalje bliskih prijateljstava svog oca s velikim zvezdama poput Madone, Elizabet Tejlor i ostalih.

Princ je rođen 1997. godine, a princezu nije imao priliku da upozna, a dve godine kasnije preminula je nakon tragične saobraćajne nesreće.

Mnogima je poznato da je Džekson imao pesmu ''Dirty Diana''.

Kad je nastupao na Vembliju iste godine kad su se upoznali, Majkl je iz svog repertoara sklonio tu pesmu iz poštovanja prema princezi, a u jednom intervjuu, godinama kasnije, otkrio je da je Dajani bilo krivo jer upravo tu pesmu nije otpevao.

Majkl je u detalje ispričao o čemu su razgovarali.

''U jednom trenutku me je povukla sa strane i rekla: 'Želim da razgovaram s tobom.' Pomislio sam: 'O, čoveče...''', prisetio se Džekson.

"Hoćeš li da pevaš 'Dirty Diana'?" upitala je princeza.

''Ja sam rekao: 'Ne, izbacio sam to iz šoua zbog poštovanja prema tebi', a ona je rekla: 'Ne! To mi je omiljena pesma!''' ispričao je Majkl 1997. godine.

Majkl Džekson, princeza Dajana
foto: John Dickinson/Landmark Media / Newscom / Profimedia

''Bilo je prekasno da vratimo pesmu u protokol, a onda sam video princa Čarlsa kako nam prilazi i pita: 'O čemu razgovarate?', a ona je samo brzo odgovorila: 'Oh, ništa...'''

Nakon svog nastupa Majkl je tada princu Čarlsu i princezi poklonio i dečje kožne jakne iz spota ''Bad'' za prinčeve Harija i Vilijama, a Majkl i Dajana bi često telefonirali.

Majklov bivši telohranitelj, Met Fides, kasnije je potvrdio da su često razgovarali preko telefona.

''Džekson je osećao da je ona jedina osoba na svetu koja može da razume njegov život u smislu nemogućnosti da ide bilo kuda i medijskih priča koje su izmakle kontroli... Zadiranje u privatni život, nedostatak privatnosti…'' rekao je za Daily Star 2017. godine.

Kada je Majkl čuo da je Dajana umrla, rekao je da je bio savladan tugom, pao je na pod i plakao.

Majkl je u jednom intervjuu rekao da je odložio nastup svoje turneje ''HIStory'' kako bi se oporavio, a kada je nekoliko dana kasnije izašao na binu, posvetio je pesmu princezi.

''U srcu sam govorio: 'Volim te, Dajana. Sijaj. I svetli zauvek jer ti si prava princeza naroda.'''

Tokom jedne svoje turneje u Britaniji čak je i donirao novac Dajaninom humanitarnom udruženju, a posetio je i decu u bolnici koju je Dajana često humanitarno posećivala.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:02

Princ Filip i princeza Danica u Hramu Svetog Save

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track