GLASINE DA JE PRINCEZA UBILA MAJKU NIKAD NISU PRESTALE: Ovu kraljevsku porodicu smatraju UKLETOM, tragedije ne prestaju da se nižu
Foto: Profimedia

KRALJEVSKA PORODICA MONAKA

GLASINE DA JE PRINCEZA UBILA MAJKU NIKAD NISU PRESTALE: Ovu kraljevsku porodicu smatraju UKLETOM, tragedije ne prestaju da se nižu

Pop kultura -

Kraljevska porodica Monaka oduvek je bila puna skandala, a neki smatraju i da je ukleta.

Kontroverzna kraljevska porodica poslednjih nedelja je pod lupom javnosti zbog "najtužnije princeze na svetu", Šarlin, i njene hospitalizacije. Iako njen suprug, princ Albert II, tvrdi da je to bila isključivo njena odluka, mnogi smatraju kako iza nje stoji porodica koja je prisilno hospitalizovala princezu kako bi sprečila razvod.

princeza Šarlin
princeza Šarlinfoto: Profimedia

Naime, nije tajna da je Albert vrlo nestašan kada su u pitanju žene, a navodno je ljubovao s drugima i nakon što je započeo vezu sa Šarlin. Kap koja je prelila čašu njene tolerancije bila je nova navodna ljubavnica njenog supruga, kojoj je napravio dete. Priča još uvek nije zvanično potvrđena, ali malo ko sumnja u nju jer je princeza navodno htela da ostavi princa i na dan venčanja, ali je sprečena u bekstvu.

Grejs Keli
Grejs Kelifoto: Profimedia

Princ Albert je inače sin bivše holivudske dive Grejs Keli i princa Rainiera III, koji ga je oduvek smatrao velikim razočaranjem zbog njegovih ljubavnih avantura. Osim Alberta, kraljevski par dobio je i dve ćerke - Stefani i Kerolajn.

Kerolajn se udavala tri puta: u prvom braku, s francuskim industrijalcem Filipeom Džunotom, bila je dve godine - od 1978. do 1980, a tada je imala svega 21 godinu. Tri godine nakon razvoda udala se za italijanskog preduzetnika Stefana Kasiragija, koji je poginuo u pomorskoj nesreći jureći gliserom tokom trke uz obalu Monaka. U braku su dobili troje dece - Andreu, Šarlot i Pjerea.

Nekoliko godina kasnije, počelo je da se šuška da se viđa s princem od Hanovera, a onda se i to pokazalo tačnim. Zbog Kerolajn se razveo od supruge i venčao s njom tačno na njen 42. rođendan, a te iste, 1999. godine, dobili su ćerku Aleksandru. Ipak, za Kerolajn ovo nije bila treća sreća, a mediji su još 2010. godine pisali da par živi odvojeno i da najavljuje razvod. Par nikada nije potpisao papire za razvod.

princeza Stefani
princeza Stefanifoto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Ipak, zna se kako je princezi jako smetala njegova eksplozivna narav koja je uključivala brojne fizičke i verbalne ispade, kao što je bio napad na vlasnika noćnog kluba u Keniji ili razbijanje nosa kamermanu koji je hteo da ga snimi. O privatnom životu danas Kerolajn nerado govori.

Najmlađa princeza Stefani kroz ceo svoj život je težila avanturi i raznolikosti. Godinu dana je bila u braku s deset godina mlađim portugalskim akrobatom Adansom Lopezom Peresom, a isto toliko i s ličnim telohraniteljem Danijelom Dukruetom (s kojim je dobila i dvoje dece). Takođe, viđala se i s trenerom slonova u cirkusu.

Danijel je godinu dana nakon venčanja uhvaćen s devojkom koja je osvojila titulu Mis toples Belgije, zbog čega im se raspao brak. Godine 1998. Stefani je dobila i treće dete, Kamil, za koju nikad nije otkrila ko joj je otac. Ipak, pretpostavlja se da je to Džon Rejmond Gotlieb, koji je radio u bezbednosnoj službi palate. Kamil nosi njegovo prezime, ali on nije naveden u njenom rodnom listu. Kamil, za razliku od brata i sestre, nije u liniji za nasledstvo prestola Monaka.

princeza Kerolajn
princeza Kerolajnfoto: ERIC GAILLARD / AFP / Profimedia

Stefani se dugo borila s tračevima da je ona vozila automobil i izazvala nesreću u kojoj je poginula njena slavna majka. Stefani je tada imala 17 godina, a traume su bile velike. Grejs od Monaka je 13. septembra 1982. godine sletela s litice, a smrt je proglašena dan kasnije. Prve informacije koje su dobili mediji tada nisu ukazivale na povrede opasne po život, ali drugi dan svetom je zavladao tajac. Tog kobnog dana, bivša glumica trebala je da odvede princezu Stefani do stanice na voz za Pariz u kojem se školovala. Njenu sahranu pratilo je gotovo 100 miliona ljudi.

Za njenu smrt bila su pogubna dva jaka i teška moždana udara, zbog čega je njena porodica donela odluku da se ugase svi aparati koji su je održavali u životu. Ipak, neki i danas smatraju da je to sve laž. Najpoznatija teorija zavere uključuje princezu Stefani za volanom, jer Grejs Keli nije rado sedala na mesto vozača.

princeza Stefani
princeza Stefanifoto: Profimedia

Stefani je iz nesreće izašla s nekoliko slomljenih rebara i slomljenom ključnom kosti. Tada je bila maloletna i bez vozačke dozvole, što opravdava zataškavanje pravog razvoja događaja. Tu priču zahuktao je Sesto Lipio, lokalni stanovnik koji je rekao kako je video da je automobil vozila devojka dok je žena sedela iza nje.

Druga teorija zavere tvrdi da su se majka i ćerka žestoko svađale, zbog čega je Grejs u jednom trenutku izgubila kontrolu nad vozilom. Svađu je navodno pokrenula Stefanina želja da se uda za tadašnjeg dečka, sina francuskog glumca Žan Pola Belmonda i vozača trka, Pola Belmonda.

Tragovi kočenja nisu postojali, odnosno, njihov automobil je sve vreme ubrzavao niz liticu. Tako se javila teorija da kočnice na 11 godina starom Roveru nisu bile ispravne. Ipak, nikakve nepravilnosti nisu pronađene. Međutim, ono što je poznato jeste da ni mama ni ćerka nisu bile vezane u trenutku nesreće.

Grejs Keli
Grejs Keli

Osim toga, pričalo se i o zdravstvenim tegobama princeze koja je navodno bila jednako nesrećna kao što je danas supruga njenog sina, princeze Šarlin. Navodno je i nju suprug varao, a u jednom trenutku imao je čak tri ljubavnice. Patila je od čestih glavobolja, a navodno je imala i dva moždana udara, jedan pre, a jedan neposredno nakon nesreće, zbog čega su i šanse za preživljavanje bile izuzetno male i zapravo nikakve.

Šta se tačno dogodilo tog kobnog dana, možda nikada neće biti otkriveno. I zaposlenima palačt naređeno je tada da ostanu do daljeg na odmoru, te su o smrti princeze saznali iz medija. Odluku da Grejs skinu s aparata doneo je njen suprug nakon razgovora s ćerkom Kerolajn i sinom Albertom II, a Stefani su tek dva dana kasnije rekli da joj je majka preminula.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track