KRALJ ČARLS NIJE MALTRETIRAO PRINCEZU DAJANU: Njegovi BIZARNI ZAHTEVI zaposlenima pravili PAKAO, a OVAKO se ophodi prema njima!
Foto: Profimedia

HIROVITI VLADAR

KRALJ ČARLS NIJE MALTRETIRAO PRINCEZU DAJANU: Njegovi BIZARNI ZAHTEVI zaposlenima pravili PAKAO, a OVAKO se ophodi prema njima!

Pop kultura -

Novi detalji o kralju Čarlsu III pokazuju da je jedan od najneobičnijih vladara na čelu britanske monarhije.

Novinar Kristofer Andersen napisao je knjigu "Kralj: Život Čarlsa III", a informacije koje je pisac ispričao pre objave 8. novembra, iznenadile su javnost. Naime, otkrio je bez čega Čarls ne može da napusti palatu.

"On još uvek putuje s medvedićem iz detinjstva kog ima otkad je bio vrlo malo dete. Jedina osoba kojoj je bilo dozvoljeno da malo popravi medvedića kralja Čarlsa je njegova dadilja iz detinjstva, Mejbel Anderson, s kojom je ostao blizak", rekao je Anderson.

Princ Čarls, Kralj Čarls
foto: AP/Paul Edwards

Za plišanog medvedića se brinuo i najpouzdaniji dvorski batler, Majkl Foset, kada je kralj bio u 40-im godinama, a Mejbel je morala da se vraća iz penzije kako bi sredila oštećenja na igrački. "Bio je odavno u četrdesetim i svaki put kada bi trebalo srediti medvedića, ponašao se tako da biste pomislili da njegovo rođeno dete ima tešku operaciju", rekao je Foset.

Batler je morao i da stavlja pastu za zube na Čarlsovu četkicu. Takođe ga je brijao, pomagao mu da oblači pantalone i veže pertle na cipelama. Foset je od svog šefa svakog dana dobijao i listu pritužbi i instrukcija, a naređivao je njemu i ostalima uz pomoć megafona.

kralj Čarls III, kralj Čarls
foto: Stephane De Sakutin / MirrorPix / Profimedia

"Iako je neko ko tvrdi da je bio maltretiran kao dete, Čarls je očigledno uživao u maltretiranju nas. Mogao je da bude prijatan i ljubazan, ali je isto toliko bio i neraspoložen i zločest. Nije dva puta razmišljao o tome da li treba da vikne neku uvredu kada pogrešiš", otkrili su bivši zaposleni.

Ken Stronač, koji je bio kraljev batler, morao je ručno da pere Čarlsov donji veš i svake večeri da ga smesti u krevet s plišanim medvedićem. On je ranije i otkrio da je kralj gađao princezu Dajanu teškim drvenim predmetom tokom jedne svađe i pritom zamalo promašio njegovu glavu.

kralj Čarls, Kamila Parker Bouls
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Inače, Anderson tvrdi da Čarls "putuje s posebno izrađenom WC daskom" koja je prikladna za kralja. Izvori iz palate su novinaru otkrili da kralj kada ide na večere kod drugih ljudi, često povede svog kuvara koji mu pripremi poseban obrok.

Čarls, baš kao i dosta članova njegove porodice, ne vole četvrtast oblik leda i važno im je da pri ruci imaju one u drugim oblicima. Takođe, izvori iz palate su rekli da se udovoljava kraljevim zahtevima jer ima "tešku narav i eksplodira kada ne dobije šta želi".

"Želi određene stvari u određeno vreme", istakli su.

"On je vrlo ćudljiv, vrlo temperamentan. On zapravo ima tešku narav i eksplodira poput vulkana. Sklon je napadima besa", rekao je Anderson.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track