LANAC PARNICA U SLUČAJU PUCNJAVE NA SETU: Boldvin traži ODŠTETU zbog UBISTVA snimateljke! Tužio ČETIRI ČLANA filmske ekipe!
Foto: Profimedia

SMATRA IH ODGOVORNIM

LANAC PARNICA U SLUČAJU PUCNJAVE NA SETU: Boldvin traži ODŠTETU zbog UBISTVA snimateljke! Tužio ČETIRI ČLANA filmske ekipe!

Pop kultura -

Glumac Alek Boldvin podneo je u petak tužbu protiv oružara i još tri člana filmske ekipe zbog pucnjave na filmskom setu vesterna "Rust", u kojoj je iz pištolja koji je glumac koristio tokom probe ubijena snimateljka Halina Hačins.

Ona je smrtno stradala kad je Boldvin iz revolvera kojim je vežbao tokom snimanja u Novom Meksiku ispalio pravi metak koji je pogodio nju i reditelja Hoela Souzu, koji je preživeo.

Halina Hačins
Halina Hačinsfoto: Profimedia

Boldvinova tužba podnesena je Vrhovnom sudu okruga Los Anđeles kao protuvtužba koja proizlazi iz prethodne tužbe, u kojoj je drugi član filmske ekipe naveo Boldvina i ostale kao optužene.

To je jedna od mnogih parnica proizašlih iz tragedije od 21. oktobra 2021, koja je takođe pod krivičnom istragom i mogla bi da rezultira optužbama države Novi Meksiko.

Boldvin u tužbi optužuje oružarku, prvog pomoćnika reditelja, dobavljača rekvizita i majstora rekvizita za nemar i traži odštetu zbog "ogromne boli" koju trpi.

Alek Boldvin
Alek Boldvinfoto: Profimedia

Njih četvoro imenovani su kao optuženi zajedno s Boldvinom u izvornoj tužbi koju je podnela voditeljka scenarija, tvrdeći da joj je pucnjava prouzrokovala ozbiljne emocionalne boli.

U televizijskom intervjuu, Boldvin je rekao da nije povukao okidač revolvera i da je opalio nakon što ga je napeo.

FBI je sproveo forenzičko ispitivanje revolvera s jednostrukim delovanjem koje je pokazalo je da "funkcioniše normalno" i da ne puca bez povlačenja okidača.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:52

EKSKLUZIVNO! Holivudski glumac u PULSU SRBIJE! Pričao o Srbiji, humanosti i svojoj želji: Nadam se da ću snimati film sa NJIM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track