VOĐA SEKTE OSUĐEN JE NA 8.656 GODINA ZBOG ZLOSTAVLJANJA DECE I PREVARE: Držao je islamske propovedi okružen GOLIŠAVIM ŽENAMA!
Foto: David I. Gross / Zuma Press / Profimedia

zvao ih je mačićima

VOĐA SEKTE OSUĐEN JE NA 8.656 GODINA ZBOG ZLOSTAVLJANJA DECE I PREVARE: Držao je islamske propovedi okružen GOLIŠAVIM ŽENAMA!

Pop kultura -

Adnan Oktar (66) postao je poznat po držanju teoloških diskusija dok je okružen glamuroznim ženama koje je nazvao svojim "mačićima".

Ovaj čovek je vođa turkse sekte i teleevanđelosta, a prošle godine je osuđen na 1.075 godina zatvora nakon što je proglašen krivim po deset odvojenih optužbi, uključujući seksualno zlostavljanje dece, vođenje kriminalne grupe, silovanje, ucenu, prevaru, političku i vojnu špijunažu i izazivanje mučenja.

Ovu presudu je ranije ove godine poništio viši sud.

Međutim, nakon ponovljenog suđenja, Viši sud u Istanbulu je juče osudio Oktara na 8.656 godina zatvora - što je osam puta više u odnosu na njegovu prethodnu kaznu. Sud je smatrao Oktara odgovornim za zločine koje su počinili njegovi učenici pošto je bio poglavar sekte. Još desetoro je takođe osuđeno na duže zatvorske kazne.

Oktar, koji se izjasnio da nije kriv, pozdravio je konačnu presudu, rekavši da je to 'Božja volja'.

- Imamo puno poverenje u našu državu, rekao je Oktar, prenosi list Hurijet.

- Zadovoljni smo odlukom. Bog je doneo odluku. Ima dobrih dana u našim životima. Islam će dominirati svetom. Turska će takođe biti prelepa zemlja. Neka odluka bude od koristi.

Nekoliko žena koje su od tada napustile kult reklo je njegovom suđenju da su bile podvrgnute se**ualnom ropstvu. Jedna žena je svedočila da ju je Oktar napastvovao i naterao žene da uzimaju kontracepcijske pilule.

U januaru prošle godine, Oktar je osuđen na više od 1.000 godina, a prvo suđenje je sadržalo jezive detalje i mučne optužbe za se**ualne zločine, a Oktar je u decembru rekao predsedavajućem sudiji da ima blizu 1.000 devojaka.

- Moje srce je preplavljeno ljubavlju prema ženama. Ljubav je ljudski kvalitet. To je osobina muslimana, rekao je on na drugom saslušanju u oktobru. Jednom prilikom je dodao:

- Ja sam izuzetno moćan.

Oktar je prvi put privukao pažnju javnosti 1990-ih kada je bio vođa sekte koja je bila uhvaćena u više se**ualnih skandala.

Njegov onlajn televizijski kanal A9 počeo je da emituje program 2011. godine, navodeći optužbe turskih verskih vođa. Jedna od žena na njegovom suđenju, identifikovana samo kao CC - rekla je sudu da je Oktar više puta silovao nju i druge žene.

- Neke od žena koje je silovao bile su prisiljene da uzimaju kontracepcijske pilule - rekla je CC sudu.

Upitan za oko 69.000 kontracepcijskih pilula koje je policija pronašla u njegovom domu, Oktar je rekao da su korišćene za lečenje kožnih poremećaja i menstrualnih nepravilnosti.

Oktar je uhapšen 2018. zajedno sa desetinama njegovih pratilaca u policijskim racijama na njegovim imanjima u Istanbulu i drugim gradovima u okviru istrage o njegovoj grupi. Hapšenja su usledila nakon što je turski medijski nadzornik izrekao novčane kazne Oktarovom TV kanalu i obustavio emitovanje njegovih emisija u kojima je bio okružen ženama koje su bile podvrgnute estetskoj operaciji i koje su bile poznate kao "mačići".

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:55

SEKSOLOG ZAPLAKAO U EMISIJI UŽIVO: Zbog čipsa sa ukusom VAGINE?! Kroz te stvari deca trebaju polako da prođu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track