IDEMO, HVATAJ RITAM ZA MUNDIJAL! Evo himne za SP u Kataru koja će ući u ISTORIJU, pesma KIDA koliko je dobra! (VIDEO)
Foto: Printsccreen/Youtube/FIFA

njiši kukovima

IDEMO, HVATAJ RITAM ZA MUNDIJAL! Evo himne za SP u Kataru koja će ući u ISTORIJU, pesma KIDA koliko je dobra! (VIDEO)

Pop kultura -

Na zvaničnom jutjub kanalu FIFE je objavljena himna Svetskog prvenstva u fudbalu pod nazivom Tuko Taka (Tukoh Taka) koju izvode američka reperka Niki Minaž, libanska pevačica i glumica Mirijam Fers i kolumbijski umetnik Maluma.

Niki Minaž
foto: Profimedia

Ova pesma je ušla u istoriju jer po prvi put u istoriji prvenstava otpevana na tri jezika: engleskom, arapskom i španskom.

Pesma je veoma ritmična, što se i da očekivati kada su u pitanju ovakvi događaji, pa je akcenat za nijansu na muzici, umesto na tekstu, ali kako je Bilbord pisao:

"Ova saradnja je savršen spoj talenata koji imaju Niki Minaž, Maluma i Mirijam Fers. Pesma govori o ujedinjenju fanova širom sveta i slavi različitost."

Inače, Mirijam je libanska pevačica i glumica koja je u arapskim zemljama veoma popularna.

Maluma je kolumbijski pevač, glumac i tekstopisac iz Medeljina koji je veoma popularan u latinskim zemljama. Rođen je kao Huan Luis Londono Arijas, a mnogi ga znaju po pesmama "La Curiosidad", "Carnaval", "Marinero", "La Temperatura", a pomagao je i Elvisu Krespu koji je izvodio pesmu "Olé Brazil" za SP u Brazilu 2014 godine.

Naravno, tu je i Niki Minaž, američka reperka pravog imena Onika Tanja Maraž Peti poreklom sa Trinidada. Ona je pre neki dan dobila nagradu na MTV EMA, a njen najpoznatiji hit je "Anaconda".

(Kurir.rs/A.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track