PREMINUO LEGENDARNI VODITELJ SAŠA ZALEPUGIN: Zlatni dečko Jugoslavije više od mesec dana bio u komi, oglasila se supruga
Foto: Youtube/Hrvatska radiotelevizija

U 92. GODINI

PREMINUO LEGENDARNI VODITELJ SAŠA ZALEPUGIN: Zlatni dečko Jugoslavije više od mesec dana bio u komi, oglasila se supruga

Pop kultura -

Legendarni televizijski voditelj Saša Zalepugin (91) preminuo je noćas u bolnici od posledica moždanog udara koji je doživeo 16. oktobra.

"Zbogom, dušo moja, jedino moje - čekaj me", napisala je na društvenoj mreži Fejsbuk Sašina supruga, modna agentica Tihana Harapin Zalepugin (71).

Saša Zalepugin bio je u indukovanoj komi.

Saša Zalepugin
foto: HRT Printscreen

Saša Zalepugin bio je jedan od najpopularnijih televizijskih voditelja u bivšoj Jugoslaviji, uz čiji lik i glas su se provodila nezaboravna nedeljna popodneva u emisijama „Nedeljno popodne“ i „Sastanak bez dnevnog reda“.

Od 1971. bio je urednik Zabavnog programa RTZ-a, te je počeo da uređuje i voditi „Nedjeljom popodne“, emisiju koja je ušla u televizijsku istoriju Jugoslavije kao prototip mozaično-zabavne emisije, koja možda i do danas nije nadmašena s obzirom na standarde koje je Zalepugin imao.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

01:04

Komemoracija Dejanu Mijaču, uvodna reč Vide Ognjenović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track