UMRLA GLUMICA KOJU SU MNOGI OBOŽAVALI: Doživela KOBAN PAD, a samo dan PRE SMRTI fanovima poručila OVO! (VIDEO)
Foto: Stefan Rousseau / PA Images / Profimedia

U 79. GODINI

UMRLA GLUMICA KOJU SU MNOGI OBOŽAVALI: Doživela KOBAN PAD, a samo dan PRE SMRTI fanovima poručila OVO! (VIDEO)

Pop kultura -

Glumica Rut Mejdok, koja je glumila u BBC-jevom sitkomu "Hi-de-Hi!", preminula je u 79. godini, saopštio je njen agent i pojasnio da je umrla u bolnici u petak poslepodne nakon operacije usled pada koji je imala početkom nedelje.

Fil Belfild opisao je Rut kao "jedinstveni talenat koji mnogi vole". Odao je priznanje njenoj "ikoničnoj" TV izvedbi u ulozi Glejdis Paf u komediji iz 1980-ih "Hi-de-Hi!".

"S velikom tugom moramo da objavimo smrt naše drage i voljene klijentkinje Rut Mejdok", rekao je u izjavi. Opisujući je kao "pravu legendu britanske zabavne scene", Belfild je naglasio da je "otišla prerano".

Gadan pad koji je doživela početkom ove nedelje primorao je Mejdok da odustane od nastupa u pantomimi Aladdin u Princess Theatre-u u Torquayu, Devonu.

Verovala je da će se oporaviti

Samo dan pre smrti, glumica je uverila svoje obožavatelje da se uspešno oporavlja. Na svom Instagramu je nakon pada napisala: "Zdravo svima, ne brinite! Dobro sam i uskoro ću se vratiti u normalu."

Scenarista Rasel T. Dejvis opisao je pokojnu glumicu kao "smešnu, ljubaznu, oštroumnu i predivno neciničnu" u svojoj počasnoj objavi na Instagramu.

Autor "Doktora Hua" i dela "It's A Sin" rekao je da je Rut bila "jedna od onih velikih starih trupa koje su volele posao, volele su priče, volele glumu i glumce".

"Glumila je Majrtl u seriji koju sam napisao pod nazivom Mine All Mine, i bila je apsolutni užitak za gledanje", dodao je Dejvis.

Rođena u aprilu 1943. i odrasla u Lansamletu blizu Svensija, Mejdok je studirala na Kraljevskoj akademiji dramske umetnosti. Njena karijera obuhvatila je mnoge uloge u pozorištu i mjuziklima, uključujući "Fiddler On The Roof" i "Gypsy".

Njeni noviji nastupi uključivali su "Little Britain" i na sceni s "Calendar Girls". Iza Rut Mejdok je ostalo dvoje dece.

(Kurir.rs/ Net.hr)

Bonus video:

00:40

PREMINULA MEDLIN OLBRAJT: Bivša američka državna sekretarka umrla na dan kada je doneta odluka o bombardovanju SRJ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track