SA 17 GODINA JE POČELA DA POVRAĆA ZBOG OPSESIJE I TO JE TRAJALO 10 GODINA: Iza preslatkog LJUPKOG lica krila se MRAČNA ISTINA
Foto: Profimedia

DUGO SE BORILA

SA 17 GODINA JE POČELA DA POVRAĆA ZBOG OPSESIJE I TO JE TRAJALO 10 GODINA: Iza preslatkog LJUPKOG lica krila se MRAČNA ISTINA

Pop kultura -

Hilari Daf je danas 35-godišnja majka i požrtvovna supruga, a proslavila se još početkom 2000-ih kao tinejdžerka slatkog lica i velikog glumačkog i pevačkog talenta.

Od početaka svoje karijere do danas je prošla dalek put, a imala je karijernih uspona i padova. Definitivno je najpopularnija bila upravo u svom tinejdžerskom dobu, a iako je njen život tada možda mnogima delovao kao čista bajka – bio je daleko od toga.

Hilari Daf
foto: Profimedia

Naime, lepa Hilari je otkrila kako je od 2004. počela da se bori s teškom dijagnozom – ozbiljnim poremećajima u ishrani. Kako stvari stoje, Hilari je u ranoj dobi od 17 godina počela da biva nezdravo opsednuta svojim izgledom i kilažom. Prema njenom priznanju, nije mogla da se nosi s pritiscima slave i holivudskih nerealnih standarda lepote, pa je počela da povraća nakon jela i tako razvila poremećaj zvan bulimija.

Hilari Daf
foto: Profimedia

Nakon toga se situacija dodatno pogoršala, a lekari su morali da joj kažu kako je i anoreksična. Iako nikada nije bila preterano mršava, izgladnjivala se, pa prejedala – te se tako vrtela u začaranom krugu mršavljenja i gojenja. Sada je glumica rekla kako celo to iskustvo može da opiše isključivo kao "zastrašujuće", te da smatra kako joj je detinjstvo zbog izloženosti publici na kraju bilo uništeno. Njena opsednutost izgledom je trajala više od 10 godina, a Hilari je zbog svojih poremećaja u ishrani imala i brojne zdravstvene probleme.

U eri kada je mršavost bila apsolutni imperativ, Hilari se u tinejdžerskom dobu susrela s osuđivanjem okoline i to zato što nikada nije bila prirodno vitka. Sama je rekla kako je za održavanje linije uvek morala naporno da vežba i da sebi uskraćuje razne namirnice, a čim bi "popustila uzde" na svom režimu ishrane bi se ugojila. Tako su je u prošlosti ismevali zbog vidljivog celulita i viška kilograma, a takvi zlobni komentari na njenu psihu su ostavili ozbiljne posledice.

"Zbog karijere sam uvek bila opsednuta idejom o tome da moram da budem savršeno mršava. Bilo je užasavajuće. Sada sam samo posvećena tome da imam zdravo, snažno telo, kilogramima se više ne zamaram’, rekla je sada Hilari.

Hilari Daf, Metju Koma
foto: Profimedia

Danas se tako zna da Hilari ima fitnes trenera Dominika Lidera, koji je trenira 4 do 5 puta nedeljno i uz njegovu pomoć održava optimalnu formu. Inače je Hilari majka troje dece, te je ranije otvoreno govorila i o problemu vraćanja u formu nakon porođaja.

"Nekad sam ga se stidela, a danas sam ponosna na svoje telo. Dalo mi je troje dece. Sada sam pomirena sa svojim fizičkim manama i sve ih prihvatam", rekla je.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

00:23

BOLEST ME PROMENILA: Glumica iskreno o teškim situacijama kroz koje je prošla u životu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track