VILIJAM JE VRIŠTAO NA MENE, BILO JE ZASTRAŠUJUĆE! Hari otkrio nepoznate detalje MEGZITA: Dali su mi 5 opcija, ja sam izbrao OVU!
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

MORAO JE DA DONESE ODLUKU!

VILIJAM JE VRIŠTAO NA MENE, BILO JE ZASTRAŠUJUĆE! Hari otkrio nepoznate detalje MEGZITA: Dali su mi 5 opcija, ja sam izbrao OVU!

Pop kultura -

Danas su objavljene poslednje tri epizode dokumentarca o princu Hariju i Megan Markl u kom je Hari izneo optužbe protiv svog oca i rođenog brata, koji je sada prvi u redu da nasledi titulu kralja.

Princ Hari se u toku ove tri epizode osvrnuo na jedan od poslednjih pregovora koji su se odnosili na takozvani "Megzit", a koji su se odigrali u januaru 2020. godine. U prostoriji su prema Harijevim rečima bili on, Vilijam, Čarls, koji je sada kralj, i kraljica Elizabeta.

princ Hari, Megan Markl
foto: Printscreen YouTube

Hari tvrdi da je Vilijam tom prilikom vrištao na njega i da ga je to uplašilo:

- Bilo je zastrašujuće da moj brat vrišti i viče na mene i da moj otac govori stvari koje jednostavno nisu bile istinite. A moja baka, znaš, tiho sedi tu i sve to upija.

Hariju su na tom sastanku navodno ponudili 5 opcija na koji način će da se reguliše pitanje njegovog i Meganinog ostanka u kraljevskoj porodici, a prva opcija je podrazumevala da pristanu na sve i budu potpuno prisutni u porodičnom životu, dok je poslednja opcija bila da se odreknu titula, novca i veza sa kraljevskom porodicom, te da ne budu deo porodičnih odnosa, tradicija i viđanja.

- Ušao sam sa istim predlogom koji smo već javno izneli, ali kada sam stigao tamo, dato mi je pet opcija - prva je uključivala sve i podrazumevala da se ništa ne promeni, peta je bila da se odreknem svega. Izabrao sam opciju tri na sastanku prema kojoj smo Megan i ja imali svoje poslove, ali i radimo i da podržimo kraljicu. Vrlo brzo je postalo jasno da cilj nije za diskusiju ili debatu.

princ Hari, Megan Markl
foto: Netflix / Ferrari / Profimedia

Ubrzo nakon samita u Sandringemu, kraljica Elizabeta je objavila retku i emotivnu izjavu:

- Danas je moja porodica imala veoma konstruktivne razgovore o budućnosti mog unuka i njegove porodice. Moja porodica i ja u potpunosti podržavamo želju Harija i Megan da stvore novi život kao mlada porodica. Iako bismo više voleli da ostanu stalno zaposleni članovi kraljevske porodice, poštujemo i razumemo njihovu želju da žive nezavisnijim životom kao porodica, a da pritom ostanu cenjen deo moje porodice.

Najteže mu je pao odnos sa bratom i mogući jaz koji nastaje:

- Najtužniji je bilo taj klin koji je napravljen između mene i mog brata, tako da je on sada na strani institucije. Deo toga razumem, tačno, to je njegovo nasleđe. Donekle jue u njemu već ukorenjeno da je deo njegove odgovornosti opstanak i nastavak ove institucije.

(Kurir.rs/DailyMail)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track