50 CENT PODNEO TUŽBU NAKON VESTI DA JE POVEĆAO POLNI ORGAN: Reper burno reagovao na navode, a evo O ČEMU SE RADI i ko je kriv
Foto: AP/Andy Kropa

da li mu verujete?

50 CENT PODNEO TUŽBU NAKON VESTI DA JE POVEĆAO POLNI ORGAN: Reper burno reagovao na navode, a evo O ČEMU SE RADI i ko je kriv

Pop kultura -

Američki reper 50 Cent tužio je vlasnicu klinike za plastičnu hirurgiju na Floridi, za koju tvrdi da je koristila njihovu zajedničku fotografiju i tom prilikom plasirala laž da se podvrgao operaciji povećanja penisa, piše Dejli Mejl.

Prema sudskoj dokumentaciji, 47-godišnji reper tužio je kliniku Anđele Kogan. Reper je otkrio da su se jednom prilikom privatno fotografisali tokom 2020. godine, ali da to nema veze sa operacijom.

50 Cent
foto: profimedia

Naime on tada nije znao da je ona vlasnica pomenute klinike, već je mislio da je obožavateljka. Ona je odlučila da nastavi sa korišćenjem sporne fotografije na društvenim mrežama kako bi reklamirala kliniku.

Popularni reper tvrdi da je situacija poprimila skroz novi oblik kada je The Shade Room objavio priču o muškarcima koji su podvrgnuti zahvatima za "unapređenje penisa", a u sklopu te priče koristili su fotografiju repera i doktorke.

50 Cent je rekao da su Kogan i njeni saradnici svesni da on nikada nije bio podvrgnut nikakvoj vrsti operacije u klinici, te želi da prestanu koristiti fotografiju pod svim okolnostima.

50 Cent
foto: Printscreen Instagram

Takođe je dodao da mu tematika koju sugeriše sporna fotografija profesionalno šteti te da doktorka eksploatiše njegov lik i delo. Osim toga, 50 Cent, čije je pravo ime Curtis Jackson III, takođe traži finansijsku odštetu od Kogan zbog objave fotografije.

U ponedjeljak je savezni sudija prihvatio reperovu tužbu, odlučivši da on možda ipak iznosi valjane činjenice, uprkos pokušaju Anđele Kogan da se slučaj odbaci, te njeno poricanje svih optužbi.

Šta kaže sud?

Sudija Robert N. Scola Jr. rekao je da su navodi tužbe dovoljno jaki da se nastavi sa slučajem. Kogan pak tvrdi da fotografijom s Instagrama samo zahvaljuje muzičaru što je posetio njenu kancelariju.

- Kao što poslovica kaže, slika vredi hiljadu reči. Ova prikazuje svetski slavnu osobu pored Kogan, a u pozadini se ponavlja ime "MedSpa". Promotivna vrednost fotografije je evidentna - tvrdi sudija Scola.

Takođe je rekao da su Koganičini advokati prećutali činjenicu da je, osim što je objavila sliku na Instagramu, podelila snimak ekrana iz videa The Shade Rooma.

- Oni tvrde da je reper pristao na postavljanje fotografije na Instagram, ali ne spominju njegov pristanak, odnosno, nepristanak u vezi s videom koji prikazuje promotivnu vrednost iste - dodaje Scola.

Veliki propust

- Budući da su optuženici sami preuzeli obvezu objavljivanja videa na svojim Instagram nalozima, reper verovatno može tvrditi da su optuženici neovlašteno upotrebili njegov lik za promovisanje svog posla - objašnjava Scola.

Promotivna vrednost koju su optuženi dobili uzastopnim deljenjem fotografije s reperom zasigurno je velika.

- Iako sud nema razloga sumnjati u kvalitetu "besplatnih medicinskih usluga" koje su optuženi pružili reperu, evidencijom nije dovoljno utvrđeno da bi se potkrepila sugestija optuženih da su njihove usluge pravično kompenzovale repera - zaključio je sudija.

Slučaj je sada otvoren, a obe će strane razmeniti dokaze pre suđenja, kada će biti utvrđeno ko je kriv.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:30

SVET U ŠOKU, RONALDO UBRIZGAVA BOTOKS U PENIS! Urolog otkrio za koliko cm se polni organ UVEĆA nakon ove procedure

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja