NIKAD NISAM MISLIO DA ĆU POSTATI SRBIN: Život zvezde Šindlerove liste obeležile su dve ljubavne afere, a ima PROBLEM OKO IMENA
Foto: Profimedia

da li znate o kome je reč?

NIKAD NISAM MISLIO DA ĆU POSTATI SRBIN: Život zvezde Šindlerove liste obeležile su dve ljubavne afere, a ima PROBLEM OKO IMENA

Pop kultura -

Glumac Ralf Fajns proslavio je nedavno svoj 60. rođendan. Ralf je rođen 1962. godine u Engleskoj, kao jedno od šestoro dece Dženifer En Meri Alejn (Leš), koja je pisac i Marka Fajnsa, fotografa. On je engleskog, irskog i škotskog porekla, a od 2017. godine je i vlasnik srpskog pasoša.

Rejf Fajns
foto: Sonja Spasić

Dva puta je nominovan za Oskara: jednom za najboljeg glumca u sporednoj ulozi kao nacistički vojnik u filmu "Šindlerova lista" i drugi put za najboljeg glavnog glumca za ulogu u "Engleski pacijent".

Talentovan i raznovrstan glumac, najviše je poznat po ulogama opsednutih ljubavnika u tragičnim ljubavnim pričama, poput "Orkanski visovi" i "Kraj jedne ljubavne priče". Publici je prepoznatljiv i po ulozi Lorda Voldemora u serijalu o Hariju Poteru, a bio je i deo glumačke postavke "Džejms Bonda: Nema vremena za umiranje".

Turbulentne ljubavi

Svoj ljubavni život drži pod strogim velom tajne, a u medije su procurele vesti da je napustio suprugu zbog žene koja je starija od njega 16 godina i da je imao seks u avionu sa stjuardesom.

Ralf je upoznao svoju prvu suprugu, Aleks Kingston, davne 1983. godine kada su oboje studirali na Kraljevskoj akademiji dramske umetnosti u Londonu. Počeli su da se zabavljaju iste godine, a deset godina kasnije su se venčali - otprilike u isto vreme, Ralf je glumio u "Šindlerovoj listi", ulozi koja je dovela do procvata njegove karijere.

Ali samo dve godine nakon što se naizgled moćni par venčao 1997. godine, Ralf, star 32 godine, napustio je Aleks zbog tada 50-godišnje Frančeske Anis - sada poznate po ulogama u filmovima "Dina" i "Sloboda".

Frančeska je takođe prekinula dugogodišnju vezu da bi bila sa Ralfom - majka troje dece je bila sa fotografom Patrikom Vajsmanom više od 20 godina. U međuvremenu, Aleks, osećajući se 'bezvredno i samoubilačkom' nakon što je izgubila čoveka kojeg je opisala kao ljubav svog života, pobegla je iz Britanije da bi našla novi život u Los Anđelesu. U međuvremenu, Ralf i Frančeska su se rastali nakon 11 godina zajedno.

Stjuardesa

Pre nekoliko godina u javnosti se pojavila nova afera popularnog glumca, kada je stjuardesa iz Sidneja dobila otkaz je je imala seks u avionu sa Ralfom.

U saopštenju koje je izdao njen poslodavac Kvantas ervejz navodi se da je ugovor sa 38-godišnjom Lizom Robertson raskinut.

Rejf Fajns
foto: Zorana Jevtić

Dok je portparol Kvantasa odbio da elaborira dalje o otpuštanju, to je usledilo nakon izveštaja britanskog tabloida Dejli Mejl u kojem Robertsonova priznaje da je imala seks sa Fajnsom na letu od Darvina za Mumbaj.

- Istina je. Vodili smo ljubav u avionu te noći - rekao je Robertson za novine.

Stjuardesa koja je dobila otkaz rekla je da se ne kaje zbog svog ponašanja.

Rejf Fajns
foto: Sonja Spasić

- Prvo sam to poricala jer sam bio toliko očajnički želela da zadržim posao i nisam želela da povredim Ralfa. Ne žalim zbog toga. Ralf je predivan i hemija između nas je bila neverovatna - rekla je stjuardesa.

Srpski pasoš

Predsednik Srbije Aleksаndаr Vučić uručio je 2017. godine u Beogradu pаsoš i ličnu kartu Srbije britаnskom glumcu i reditelju Rejfu Fаjnsu.

Rejf Fajns, Aleksandar Vučić, pasoš, Srbija
foto: Tanjug/Tanja Valič

Navodeći da se u Srbiji uvek oseća dobrodošlo, Fajns je tokom susreta sa Vučićem na srpskom jeziku kazao da je počastvovan što je postao srpski državljanin.

- Nikad nisam mislio da ću postati Srbin, a sada izgleda jesam. Moj život je obogaćen srpskom hranom, dobrotom, prijateljstvom. Hvala što ste prihvatili Engleza u vašu otadžbinu - rekao je Fajns u Predsedništvu Srbije.

Fajns je dobio državljanstvo Srbije 7. septembra kada je rešenje o prijemu u državljanstvo potpisala premijerka Srbije Ana Brnabić. U Beogradu Fajns je snimao film o najvećem baletskom igraču svih vremena Rudolfu Nurejevu, a u Srbiji je 2010. godine snimio i film "Koriolan".

Rejf Fajns, Aleksandar Vučić, pasoš, Srbija
foto: Tanjug/Tanja Valič

Ime

Ono što Fajnsa izdvaja je i neobična nedoumica u vezi sa izgovorom njegovog imena. Svako ko poznaje engleski jezik, lako će prevaliti preko usana da je u pitanju Ralf Fajns, s obzirom na to da se njegovo ime engleskim alfabetom piše Ralph Fiennes. Rečnik transkripcije engleskih imena T. Prćića za ime Ralph kaže da se ono transkribuje upravo tako - Ralf. Tu ne bi bilo ničega spornog da glumac sebe ne naziva malo drugačije - Rejf. Te se često stvara problem u izgovaranju imena popularnog glumca.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:49

NAŠ SLAVNI GLUMAC IGRAO U FILMU HARI POTER! U emisiji Pusti brigu otkrio malo poznate detalje o snimanju OSTAĆETE BEZ TEKSTA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track