ZABOLELA JE GLAVA, A PAR SATI KASNIJE JE UMRLA: Posle 4 MESECA otkriven UZROK SMRTI glumice (32), OVO ju je KOŠTALO ŽIVOTA
Foto: CAP/PLF / Capital pictures / Profimedia

POSLEDICE DAVNE NESREĆE

ZABOLELA JE GLAVA, A PAR SATI KASNIJE JE UMRLA: Posle 4 MESECA otkriven UZROK SMRTI glumice (32), OVO ju je KOŠTALO ŽIVOTA

Pop kultura -

Glumica Šarlbi Din preminula je u avgustu ove godine, nakon "neočekivane iznenadne bolesti", a uzrok njene smrti je tek sad otkriven.

Detalje njene iznenadne bolesti i prerane smrti otkrio je njen brat, Aleks Džejkobs.

On je za strane medije ispričao da je glumica, sa svojim verenikom Lukom Vokerom, boravila u Njujorku, kad je počela da oseća "neke manje simptome" zbog kojih je sa verenikom otišla u Hitnu. Samo nekoliko sati kasnije bila je mrtva.

"Doslovno se sve dogodilo isti dan: zabolela ju je glava, otišla je da spava, probudila je dečka i zamolila ga da ode s njom u bolnicu", rekao je njen 21-godišnji brat.

Mladić je rekao da je njegova sestra 2009. imala "vrlo tešku saobraćajnu nesreću", nakon koje je imala slomljena leđa i rebra, a morali su da joj odstrane i slezinu.

"Odstranili su joj slezinu, a ona je bitna u borbi s infekcijama i to je možda imalo veze s onim što se dogodilo. To što nije imala slezinu moglo je da doprinese činjenici da nije mogla da se izbori s bolešću", rekao je.

Za magazin People je mrtvozornik iz Njujorka potvrdio da je 32-godišnja glumica preminula od bakterijske sepse, koja je, kako navode "komplikacija uzrokovana odstranjivanjem slezine".

Sepsu od koje je Šarlbi umrla uzrokovala je bakterija poznata kao Capnocytophaga, a koja se, pišu, često nalazi u ustima ljudi, pasa i mačaka. Bakterija može da uđe u krvni sistem, što vodi do infekcija u raznim delovima tela, a riziku su najizloženiji ljudi s oslabljenim imunološkim sistemom.

(Kurir.rs/ Net.hr)

Bonus video:

03:12

POZNATA GLUMICA ŠOKIRALA U SCENIRANJU: Mnogim producentima ne bih dala da prodaju na pijaci, estradu bih odvojila od umetnosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track