MISLIO SAM DA MOJA MAJKA NIJE MRTVA! Princ Hari preko 10 godina bio ubeđen da je princeza Dajana lažirala svoju SMRT: Nadao sam se
Foto: Profimedia

neverovatno

MISLIO SAM DA MOJA MAJKA NIJE MRTVA! Princ Hari preko 10 godina bio ubeđen da je princeza Dajana lažirala svoju SMRT: Nadao sam se

Pop kultura -

Intervjui koje je princ Hari dao britanskoj televiziji, kao i američkom novinaru Andersonu Kuperu u "60 minuta" su uzburkali javnost i to baš pre izlazak njegovih memoara "Rezerva" (Spare).

Memoari izlaze 11. januara i mnogi ih željno isčekuju.

On je u oba intervjua govorio o raznim aspektima kraljevskog života, kao i njegovim ličnim osećanjima i ono što je sve mnogo zanimalo - gubitak majke, princeze Dajane.

Upravo je o topme pričao u razgovoru sa Andersonom Kuperom (koji je emitovan jutros po našem vremenu), a prenosi US Weekly.

Princ Hari je otkrio da je proveo prvih 11 godina nakon smrti princeze Dajane misleći da je to prevara.

"Veoma dugo sam to mislio. Nisam želeo da prihvatim da je otišla. Sa jedne strane sam mislio da nam to nikada ne bi uradila. Ali takođe, sa druge strane osećao sam kao da je sve ovo deo plana", rekao je vojvoda od Saseksa (38), detaljno Andersonu Kuperu tokom 60-minutnog intervjua u nedelju, 8. januara.

"Neko vreme sam verovao sam da je bila živa i onda bi nas pozvala, a mi bismo otišli ​​da joj se pridružimo."

princ Čarls, princeza Dajana
foto: Printscreen YouTube

Prema Hariju, prošlo je "mnogo godina" pre nego što je prihvatio da mu je majka preminula, dodajući: "Imao sam veliku nadu".

Tokom intervjua, on je detaljno opisao svoje pokušaje da vidi dokaze o Dajaninoj saobraćajnoj nesreći 1997. (Pokojna princeza od Velsa preminula je u 36. godini u Parizu.)

Princeza Dajana
foto: Profimedia

"Tražio sam uglavnom dokaz da je ona bila u autu. Dokaz da je povređena i dokaz da su upravo paparaci koji su je jurili u tunelu bili oni koji su je fotografisali kako leži polumrtva u zadnjem delu automobila", nastavio je.

"Na slikama se video odraz grupe fotografa koji fotografišu kroz prozor, a odraz na prozoru su bili upravo oni.

Hari je rekao da je zahvalan svom privatnom sekretaru i savetniku što mu nije dozvolio da vidi "jezivije" slike.

"Sve što sam video bio je potiljak moje mame spušten na zadnje sedište“, objasnio je.

"Biću mu večno zahvalan što mi je uskratio mogućnost da sebi nanesem bol videći to. Jer to je vrsta stvari koja vam ostaje u glavi zauvek."

Princeza Dajana, saobraćajka
foto: Profimedia

Princ je takođe ispričao o distanci koja je nastala između njega i princa Vilijama usred njihove tuge.

"Za mene nikada nije bio slučaj da ne želim da razgovaram o tome sa vama. Jednostavno ne znam kako da pričam o tome", rekao je Hari. "Nikada, nikada nisam pomislio da bi razgovor o tome sa mojim bratom ili sa bilo kim drugim u tom trenutku mogao biti terapeutski."

Hari je ranije razmišljao o tome kako je gubitak njegove majke "ostavio ogromnu rupu" u njemu u mladosti.

"Želim da vas uverim da će tokom vremena ta rupa biti ispunjena toliko ljubavi i podrške", napisao je on u tekstu koji je napisao za dečiju knjigu "Hospital by the Hill" u martu 2021.

Princeza Dajana, Princ Hari
foto: Profimedia

"Možda ćete se osećati usamljeno, možda ćete se osećati tužno, možete se osećati ljuto, možda ćete se osećati loše. Ovaj osećaj će proći, a ja ću vam dati obećanje - osećaćete se bolje i jače kada budete spremni da pričate o tome kako se osećate. … Kada roditelj ode u raj, rečeno mi je njihov duh, njihova ljubav i sećanja na njih ne odu. Oni su uvek sa vama i možete ih držati zauvek. Smatram da je ovo istina."

Ovo su samo delovi intervjua koje je princ Hari dao Andersonu Kuperu.

(Kurir.rs/US Weekly)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track