U ZATVORU SAM PROVEO NAJBOLJE 3 GODINE ŽIVOTA! Majk Tajson 1 rečenicom ostavio svet BEZ TEKSTA: Progovorio o kazni za silovanje!
Foto: Profimedia

ostavio je svet u šoku

U ZATVORU SAM PROVEO NAJBOLJE 3 GODINE ŽIVOTA! Majk Tajson 1 rečenicom ostavio svet BEZ TEKSTA: Progovorio o kazni za silovanje!

Pop kultura -

Bokserska legenda Majk Tajson (56) je, zbog silovanja Dezire Vašington, proveo tri godine u zatvoru, a gostujući u emisiji "The Pivot Podcast" izneo je stav koji je šokirao svet. Otkrio je da su mu najbolje godine života bile one koje je proveo u zatvoru. Tajson je objasnio kako je konačno pronašao mir u svom haotičnom životu dok je služio zatvorsku kaznu.

- Veoma sam zahvalan. Ja sam kul momak, dobar sam čovek, prema svima sam se lepo ophodio. U zatvoru sam proveo najbolje tri godine svog života - rekao je on.

Majk Tajson
foto: Profimedia

Na pitanje da li mu je nedostajao luksuzni život, bivši bokser je odgovorio da je imao mir.

- Ništa ne znači kad nemaš mira. Važno je postići ravnotežu. Potreban vam je zdrav razum da biste mogli da diktirate bilo koji deo života - rekao je on.

Tajson je otkrio da je u zatvoru održavao disciplinovanu rutinu vežbanja kako bi se pripremio za povratak u ring i da je u ćeliji mogao da trči i do 14 kilometara, a noću je stalno skakao gore-dole kako bi održao kondiciju.

Bivši bokser ispričao je kako je zaradio još godinu dana zatvora nakon što je napao zatvorskog čuvara

- Bio sam ljut na sve kada sam došao. Nisam znao da žele da mi pokažu ljubav, pa sam napao čuvare, ali smo se kasnije bolje slagali - priznao je.

Podsetimo, Tajson je 1992. godine osuđen na šest godina zatvora i četiri godine uslovno zbog silovanja Dezire Vašington, tada 18-godišnje takmičarke na izboru za lepotu Mis Crne Amerike.

Majk Tajson
foto: Profimedia

Iz zatvora je pušten 1995. godine, nakon što mu je kazna smanjena na tri godine. Uprkos tome što je bio iza rešetaka, Tajsonova karijera nije završena i vratio je titulu u teškoj kategoriji nakon puštanja na slobodu. Borio se do 2005. godine kada je odlučio da je vreme za penziju.

- Voleo bih da sam nastavio, ali video sam da me tuku. Jednostavno to više nemam u srcu. Neću zanemariti sport tako što ću izgubiti od ovakvog borca. Ovo je moj kraj - rekao je tada za Gardijan.

(Kurir.rs)

Bonus video:

07:20

BOROVČANIN POTVRDIO, SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL! Beograd kao bokserska prestonica sveta, dolazi i Majk Tajson

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track