NIKO NIJE ZNAO DA JE TEŠKO BOLESNA: Otkriven UZROK SMRTI najlepše žene na svetu, evo od čega je PRERANO UMRLA
Foto: RAFA RIVAS / AFP / Profimedia

U 57. GODINI

NIKO NIJE ZNAO DA JE TEŠKO BOLESNA: Otkriven UZROK SMRTI najlepše žene na svetu, evo od čega je PRERANO UMRLA

Pop kultura -

Čuveni supermodel Tatjana Patic preminula je u 57. godini. Proglašena je najlepšom ženom na svetu, a osim titule najboljeg supermodela dobila je titulu i najmisterioznijeg modela nakon što se povukla iz javnosti.

Tatjana je preminula nakon borbe s rakom dojke, u sredu ujutru u Santa Barbari, potvrdio je njen agent.

Tatjana Patic
foto: Publicity Still / United Archives / Profimedia

Tatjana je naprasno odlučila da se posveti porodičnom životu, a prezirala je dane svoje najveće slave. To je i potvrdila odluka kad nije htela da učestvuje u dokumentarnom filmu o slavi i uspehu supermodela, a ostatak "slavne petorke", koju su činile Naomi Kembel, Sindi Kraford, Linda Evanđelista i Kristi Tarlington, to je tad učinio.

Rođena je u Nemačkoj, a odrasla u Švedskoj, a 17 godina je počela da se bavi manekenstvom. Pojavila se na više od 200 naslovnica najprestižnijih časopisa. Pojavila se i u muzičkom spotu Džordža Majkla u pesmi "Freedom", a sarađivala s najvećim imenima modne scene poput Vivijen Vestvood, Karla Lagerfelda, Valentina, Šanela, Versaćea i drugih.

Tatjana Patitz Fans
foto: Profimedia

O njenom privatnom životu je poznata činjenica da je od 2003. do 2009. godine bila u braku s preduzetnikom Džejsonom Džonsonom. Sin joj se zove Džona i nosi njeno prezime.

Njena novija pojavljivanja u Vogue-u bila su porodično orijentisana. Manekenka se ponovo ujedinila sa svojim vršnjacima za "Good Jeans", priču o supermodelima u traperu koju je snimila Eni Lajbovic. Lindberg je 2012. Patic i njenog sina Džonu uhvatio u seoskoj idili kod kuće na njihovom ranču u dolini Santa Ajnez.

Ponovo su se 2019. majka i sin pojavili u portfelju Tine Barni. Govoreći o svom sinu prošle godine, izjavila je: "Jonah je moj izvor sreće".

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

00:33

Komemoracija Dejanu Tiagu Stankoviću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track