IZABRANA NOVA MIS UNIVERZUMA: Evo iz koje zemlje dolazi zvanično NAJLEPŠA ŽENA, a JEDNA STVAR je presudila da dobije KRUNU!
Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

MODNA DIZAJNERKA

IZABRANA NOVA MIS UNIVERZUMA: Evo iz koje zemlje dolazi zvanično NAJLEPŠA ŽENA, a JEDNA STVAR je presudila da dobije KRUNU!

Pop kultura -

Sinoć je u Nju Orleansu održano 71. po redu takmičenje za Mis Univerzuma, a u trci je bilo 80 žena iz čitavog sveta. Kruna je otišla u ruke Mis Sjedinjenih Američkih Država, R'boni Gabrijel.

Prva pratilja bila je Venecuelanka Amanda Dudamel, dok je druga pratilja mis Dominikanske Republike, Andreina Martines Founijer.

Mis Unverzuma za 2023. godinu je 28-godišnja Amerikanka iz Hjustona, a poreklom je sa Filipina.

R'bon Gabrijel
foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

R'boni je modna kreatorka i drži časove šivenja, ali se aktivno bavi i modelingom. Diplomirala je na Univerzitetu Severni Teksas i ima diplomu iz modnog dizajna, a veoma je posvećena onome za šta se školovala i ima sopstvenu liniju odeće.

Misica je, kada je ušla u top 3, dobila pitanje o tome šta će uraditi ako pobedi kako bi dokazala da je Miss Universe progresivna i osnažujuća organizacija, a navodno je upravo njen odgovor presudio da dobije titulu.

R'bon Gabrijel
foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

"Iskoristila bih to da budem lider u promenama. Kao veoma strastveni dizajner šijem već 13 godina i koristim modu kao snagu za dobru energiju. U svojoj industriji dala sam doprinos smanjenju zagađenja jer odeću pravim od recikliranih materijala. Dajem časove šivenje ženama koje su žrtve nasilja u porodici i trgovine ljudima. Ovo kažem da bih istakla koliko je važno ulagati u druge, u našu zajednicu i iskoristiti svoje jedinstvene talente kako bismo napravili razliku. Svi mi imamo nešto posebno u sebi, i kada posadimo to seme u druge ljude u svom životu mi ga koristimo kao sredstvo za promene i menjamo sve oko nas", istakla je ova lepotica.

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

12:56

Misica Anja Radić o izboru za mis i srpskoj kulturi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track