DA LI MOŽETE DA ZAMISLITE DŽORDŽ KLUNIJA KAO PRODAVCA CIPELA? Danas su bogati i slavni, ali evo kako su pre zarađivali za život
Foto: EPA, AP, Borsari Landmark Profimedia

TV EKRAN

DA LI MOŽETE DA ZAMISLITE DŽORDŽ KLUNIJA KAO PRODAVCA CIPELA? Danas su bogati i slavni, ali evo kako su pre zarađivali za život

Pop kultura -

Mnogi svetski glumci, pre nego što su zakoračili na crveni tepih, a san im postao java, bili su ljudi koji su prihvatali zanimanja koja su im prva nuđena kako bi nekako zaradili za život. Većina tih zanimanja nisu imala veze sa njihovim današnjim karijerama, a neka su bila i krajnje neobična.

Holivud
Holivudfoto: Profimedia

Džek Nikolson dokazano je neprikosnoven u svom zanatu, ali nije tako bilo oduvek. Naime, u Holivudu je prvo bio šegrt čuvenim animatorima Vilijamu Hani i Džozeu Barberi, tvorcima "Skubi Dua" i "Kamenka i Kremenka". Bilo mu je najpre ponuđeno da pozajmljuje glas u animiranim filmovima, ali on je to odbio jer je želeo pravu ulogu.

I nije jedini glumac koji je imao neke druge poslove pre glume. Čuveni komičar Deni Devito je nakon srednje škole radio kao frizer u salonu svoje sestre, a ponekad je čak i stilizovao frizure preminulih klijenata. Njegov "brat po komediji" Džim Keri radio je kao tehničar u skladištu u Ontariju, gde je održavao toalete tokom osmočasovnih smena odmah posle škole.

Dzim Keri
Dzim Kerifoto: Profimedia

Oskarovka Vupi Goldberg radila je kao kozmetičarka u mrtvačnici, a njena koleginica Nikol Kidman završila je kurs i postala maserka da bi svojoj majci olakšala bolove posle hemoterapije, jer nisu imali novca da priušte masaže. Nikol je kasnije pomagala i drugima radeći kao maserka. Megan Foks je bila promoterka za prodavnicu smutija na Floridi, ali obučena kao džinovska banana. Danas smatra da je to jedini pravi posao koji je imala pre glume.

Još jedna lepotica imala je čudno zanimanje. Margo Robi bila je "umetnica za sendviče" u popularnom lancu brze hrane "Sabvej". Njen posao je bio da sastojke ravnomerno rasporedi po ivicama, kao i da stavi pravu količinu svega. Smatra i da je bila izuzetno dobra u tome, a prestala je da odlazi u "Sabvej" jer je uznemiruje koliko to drugi loše rade.

Margo Robi
Margo Robifoto: Profimedia

Holivudski lepotan Bred Pit radio je posao na kom nije otkrivao svoje lepo lice - privlačio je goste u holivudski restoran "El poko loko" obučen kao kokoška. Njegov kolega Džordž Kluni prodavao je osiguranja od vrata do vrata, ali i obuću. Mišićavi Čening Tejtum bio je striper, a Metju Makonahi čistio je kokošinjce dok je bio na razmeni studenata u Australiji.

Čening Tejtum
Čening Tejtumfoto: Profimedia

Poslove čišćenja obavljao je i snagator Silvester Stalone čisteći kaveze sa lavovima u zološkom vrtu u Sentral parku, a kao krotitelj lavova u cirkusu radio je Kristofer Voken.

(Kurir.rs/Sanja Marković)

Bonus video:

03:10

Životna ispovest Feđe Štukana: Anđelina Džoli i Bred Pit su mi dali ideju da sve stavim na papir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track