OČAJNIČKA POTRAGA I DALJE TRAJE U VAZDUHU I NA ZEMLJI: Poznati glumac bio u pokretu 2 dana pošto su ga proglasili nestalim?
Foto: Ana M. Wiggins / Avalon / Profimedia

ne odustaju

OČAJNIČKA POTRAGA I DALJE TRAJE U VAZDUHU I NA ZEMLJI: Poznati glumac bio u pokretu 2 dana pošto su ga proglasili nestalim?

Pop kultura -

Nestali glumac Džulijan Sends je bio u pokretu 48 sati nakon što je prijavljen nestanak u "ekstremno opasnim" kalifornijskim planinama, otkrila je policija.

Naime, glumac nije viđen otkako je pokušao da se popne na vrh Mt. Boldi u planinama San Gabrijel, popularnu, ali opasnu stazu u okolini Los Anđelesa. Pokušaji traženja i spasavanja dosad su bili otežani opasnim uslovima, odnosno, jakim snegom koji je pogodio to područje tokom vikenda.

planina, Južna Kalifornija
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Doduše, policija je potvrdila da se veruje da je Sends još uvek bio u pokretu u nedelju zbog promene lokacije telefona koju su uočili policajci. Policajci su dodatno pokušavali da uspostave kontakt sa Sendsom, ali su bili neuspešni, vero atno zato što je Sandsov telefon ostao bez baterije.

Portparol odelljenja šerifa okruga San Bernardino rekao je da su 15. januara 2023. telefonski signali pokazali da Sends ide prema području Mt. Boldi, piše Daily Mail.

- Zbog nedostatka mobilne usluge i najverovatnije ispražnjenog mobilnog telefona, teško je stupiti u kontakt sa Sendsom - rekao je šerifov portparol koji je dodao da područje pretražuje osoblje na tlu i u vazduhu jer koriste helikopter.

- Tragači sa zemlje i iz vazduha nisu mogli da lociraju nikakve dokaze u ovom području koji bi pomogli u lociranju gospodina Sendsa. Zbog opasnosti od lavina i uslova na stazi, zemaljske ekipe izvučene su sa planine u subotu veče - dodao je i objasnio da će se potraga helikopterom i dronovima nastaviti kada vremenske prilike to dozvole. Istakao je da će dodatne pretrage terena biti zakazane kada se vreme poboljša i bude sigurno za njihove spasilačke ekipe.

U potragu su se juče uključila i glumčeva deca Henri, Natalija i Imodžen. Henri, njegov 37-godišnji sin iz prvog braka, i sam je iskusan planinar i pretpostavlja se da je ponovno prošao put kojim je išao njegov otac pre nego što je morao da odustane od svojih napora zbog lošeg vremena.

Inače, u subotu je pokušana potraga na tlu, ali je takođe morala biti prekinuta zbog oluje. Od tada nije sigurno poslati spasilačke timove nazad. Dronovi i helikopteri raspoređeni su duž planinskog lanca, koji je udaljen 65 kilometara od Los Anđelesa, gde glumac živi od 2020. godine.

Spasioci su sinoć izvukli snegom prekriveni automobil za koji se smatralo da pripada Sendsu, a koji je odvučen s tog područja. Nije poznato da li je glumac uzeo šator, ali izvor blizak porodici rekao je da bi Sends najverovatnije bio "dobro opremljen" za jednodnevno planinarenje.

Los Anđeles
foto: Printscreen

Uznemireni prijatelji nastavljaju da se obraćaju putem društvenh mreža kako bi preneli svoje dobre želje.

- Želim da Džulijan Sends bude dobro. On mi je prijatelj i inspiracija. Ovo su grozne vesti - napisao je Samjuel Vest.

Filmski producent Kasijan Elves, brat zvezde "Robin Huda" Kerija i Sendsov porodični prijatelj, takođe je zabrinut za svog prijatelja.

- Shrvan sam. On je vrlo blizak porodični prijatelj koji je bio itekakav pustolov. Izgovorio sam mnogo molitvi za njega - rekao je.

U međuvremenu, to nije prvi put da je ovaj zaljubljenik u prirodu upao u nevolje dok je planinario, nakon što se susreo sa smrću u Andima ranih devedesetih.

Julian Sands, Džulijan Sands
foto: AP Arthur Mola

- Bio sam u Andima, uhvaćen u strašnoj oluji na visini od 3200 metara sa još trojicom - prepričao je i objasnio da je svima bilo "užasno i da su neki njemu bliski ljudi poginuli".

Glumac je otac troje dece, a postao je velika zvezda nakon objavljivanja drame "Soba s pogledom" 1985. zajedno s Helenom Bonam Karter. Takođe se pojavio u "The Killing Fields", "Arachnophobia" i "Leaving Las Vegas". Što se tiče njegovih TV nastupa, glumio je u serijama kao što su "24" i "Smallville". Sends je često govorio o svojoj ljubavi prema prirodi i svom "prekrasnom stilu života na otvorenom" pa je putovao po celom svetu gde se odvažio na mnoge ekstremne uspone.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Bonus video:

01:51

DRAGAN BJELOGRLIĆ ZA KURIR TV! Glumac o večnosti KULTNE SRPSKE SERIJE: Živim to i dalje na neki čudan način

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track