UKRAJINA VEĆ UBEDLJIVI FAVORIT ZA POBEDU NA EVROVIZIJI: Evo ko će ih predstavljati i kako se TRENUTNO kotiraju OSTALE ZEMLJE
Foto: Ukrinform/Avalon.red / Avalon / Profimedia

NISU SVE ZEMLJE JOŠ IZABRALE PREDSTAVNIKE

UKRAJINA VEĆ UBEDLJIVI FAVORIT ZA POBEDU NA EVROVIZIJI: Evo ko će ih predstavljati i kako se TRENUTNO kotiraju OSTALE ZEMLJE

Pop kultura -

Tokom februara većina evropskih zemalja izabraće svoje predstavnike za Evroviziju. Za sada su samo Holandija, Izrael, Belgija, Albanija i Ukrajina izabrale pesme koje će ih predstavljati, dok Slovenija i Kipar za sad imaju samo ime izvođača.

Četiri meseca pre početka Evrovizije kladionice su otvorene i ubedljivo vodi - Ukrajina. Kladionice ukrajinskom sastavu Tvorchi i pesmi "Heart of Steel" daju čak 16 odsto šanse za pobedu, iako se većina pesama još ne zna.

Tvorchi
foto: Printscreen YouTube

Impozantnih 10 odsto šansi za pobedu ima i Švedska, koja takođe nije odabrala pesmu.

Ukrajina je izabrala predstavnika za takmičenje za pesmu Eurovizije još u decembru u kijevskoj podzemnoj stanici pretvorenoj u ratno sklonište.

Ko su Tvorchi?

Tvorchi je elektro pop duo koji čine Andrij Guzuljak i pevač Džeferi Keni, a osnovan je 2018. u Ternopilu. Muzičari su se upoznali na studijama farmacije na zapadu Ukrajine. Izabrani su da predstavljaju Ukrajinu na Evroviziji i to je njihov najveći uspeh dosad.

Pobednik prošlogodišnje Evrovizije bio je Kalush Orchestra iz Ukrajine. Kijev je ostvario pravo prenosa Eurosonga 2023. godine, ali zbog bezbednosnih problema izazvanih ruskim ratom, Britanija će biti domaćin događaja.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

00:59

ČOVEK KOJI JE DOVEO EVROVIZIJU U SRBIJU! Vladimir Graić: Uragankama fali FAKTOR SREĆE da bi ostvarile svetsku karijeru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track