ZBOG NJENE SMRTI PLAKALA JE CELA SRBIJA: Pobegla od RATA u Španiju, Branka Katić joj bila kuma, a poslednje dane provela u SRBIJI!
Foto: Printskrin/Facebook

napustila nas je pre 6 godina

ZBOG NJENE SMRTI PLAKALA JE CELA SRBIJA: Pobegla od RATA u Španiju, Branka Katić joj bila kuma, a poslednje dane provela u SRBIJI!

Pop kultura -

Glumica Irena Mičijević, koja je publiku osvojila u seriji "Žene sa Dedinje", preminula je pre šest godina, nakon duge i teške borbe sa karcinomom.

"Očajne domaćice" za srpsku publiku prikazale su živote domaćica, umetnica, bogato udatih žena, ali i jedne advokatice. Nju je glumila Irena Mičijević, koja je samo šest godina kasnije preminula.

Irena Mičijević
foto: Printscreen

Rođena Beograđanka je sa samo 16 godina upisala Fakultet dramskih umetnosti, a prvu ulogu je odigrala 1991. godine u TV drami "Velika mala matura". Ljubitelji teatra je se sećaju po ulozi Ofelije u predstavi "Hamlet" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Pre "Žena sa Dedinja"" igrala je u filmovima „Pun mesec nad Beogradom“, „Mali svet“, „Flešbek“, a proslavila se i u mnogim britanskim projektima.

Posle uloge advokatice Klare u pomenutoj seriji, ponovo se vratila u London gde je živela sa ćerkom i suprugom Sinišom Rodićem, istaknutim arhitektom. Osim toga, malo je poznato da je njena kuma bila koleginica Branka Katić.

Pre nego što se odselila u London, živela je u Španiji deset godina gde je emigrirala nakon što je otpočeo rat u bivšoj Jugoslaviji.

- Otišla sam zato što sam imala 21. godinu i želela sam da razmišljam o budućnosti i životu, a ne o smrti, stradanju i ubijanju. Nisam mogla da opstanem u takvoj sredini i smatrala sam da, ako već ne mogu ništa da promenim, najbolje je da bar ne učestvujem u svemu što se oko nas dešavalo. Volela bih da su mnoge stvari drugačije, ali su uslovi jednostavno bili takvi. Naša sadašnjost pretrpana je posledicama s kojima se sada neminovno suočavamo, hteli mi to ili ne - ispričala je Irena u intervjuu za "Press" 2010. godine.

Irena je poslednje dane svog života provela u Beogradu, nakon što su je lekari uverili da će se uspešno oporaviti od karcinoma limfnih žlezda. Međutim, u Beogradu joj se zdravstveno zdravlje pogoršalo i posle nekoliko dana preminula je u 45. godini, 10. septembra 2017. godine.

- Kako je to surovo da jedna tako dobra i mlada glumica ode. Uvek nasmejana i ljubazna. Igrali smo u filmu ‘Mali svet’. Neka ti na onom svetu bude bolje, draga, Irena - rekao je glumac Lazar Ristovski.

(Kurir.rs/Telegraf)

Bonus video:

02:18

BEZ TOGA NE BIH MOGLA DA FUNKCIONIŠEM! Glumica otkrila tajnu za USPEŠNU I LAGODNU vezu: Potom komentarisala svoju vitku liniju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track