TEMA RATNA, PESMA ANTIRATNA! Oglasili se iz Let 3 i progovorili o značenju "MAMA ŠČ": Pesma je o Putinu i bahatim likovima!
Foto: Printscreen/RTL Danas

umetnici

TEMA RATNA, PESMA ANTIRATNA! Oglasili se iz Let 3 i progovorili o značenju "MAMA ŠČ": Pesma je o Putinu i bahatim likovima!

Pop kultura -

Nakon pobede na Dori (hrvatsko takmičenje za Evroviziju) gde su sa pesmom "Mama ŠČ" počistili konkurenciju, Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja iz riječke grupe Let 3 komentarisali su pobedu za RTL Danas.

Let 3
foto: Printscreen/RTL Danas

Dvojac je potvrdio da je u fokusu pesme politika. Na pitanje kako komentarišu da su neki oduševljeni njihovim nastupom, dok drugi traže diskvalifikaciju, Mrle kaže da mu je drago i da voli i jedne i druge, samo ne voli da zna šta govore.

"Potpuno očekivano mi je da ima i projekt-kontra, ali tako je kroz celu našu karijeru", rekao je Prlja, pa dodao da će u Liverpulu morati da uradi nešto što će biti Let 3 u punom sjaju.

Na pitanje odnosi li se pesma na rat u Ukrajini ili na ratove uopšteno, Prlja kaže da se odnosi na ratove uopšteno.

Let 3
foto: Printscreen/RTL Danas

"I ne samo na ratove, konkretno ovaj sad je stvarno tu aktuelan. Mi kao umetnici imamo potrebu da reagujemo na nekakve takve pojave, a rat je stvarno jedna grozna pojava, ali uopšteno je pesma, recimo da u njoj se peva o tim nekakvim moćnicima i bahatim likovima koji misle da je planeta njihova igračka, ali i na nižim nivoima, oni kojima mama i tata kupe jaki auto pa misle da mogu da parkiraju gde hoće", rekao je.

Njihova antiratna pesma je, kako kažu, posvećena mnogima. "Tema je ratna, pesma je antiratna, nastajala je prošlo leto dok sam u Splitu radio jednu predstavu. Došlo je do tog ratnog momenta da napravimo ratnu operu i Mama ŠČ je jedna od pesama iz ratne opere", rekao je Mrle ranije za hrvatske medije.

Upitan je li psihopata o kome pevaju Putin, Prlja kaže da u ovoj situaciji konkretno jeste.

"Ali da je pesma nastala pre deset godina bi neko drugi bio u toj ulozi, pre 30 godina opet neko drugi. Za 10 godina nažalost će vjerovatno opet biti neko drugi".

"Antiratna tematika neće pomoći nama u osvajanju više bodova nego treba pomoći svima nama, jer je antiratna tematika poruka za puno mira i ljubavi. To je jedina poruka koju mi šaljemo", dodao je Mrle.

Let 3, Dora
foto: Komunikacije HRT

"Ako budemo mi kako treba, ako ostvarimo sve što zacrtamo, i izvedemo to, mislim da nema problema, onda nas vidim sigurno u finalu“, kazao je Prlja.

Na pitanje misle li da će imati podršku strane publike koja će ih tek upoznati, Mrle kaže da će to tek videti.

"Ali mi ćemo svima slati poruke ljubavi i puno poljubaca, tako da kad nekome šalješ poljupce, on ti ne može vratiti nečime što nije ljubavna poruka. Tako očekujemo poljupce i od tih svih gledalaca i slušalaca", poručili su za kraj, prenosi Net.hr.

Let 3
foto: Printscreen YouTube

Bilo kako bilo, riječka grupa Let 3 je privukla pažnju celog regiona. Oni koji prate njihovu karijeru koja traje preko 30 godina, znaju njihov senzibilitet i način na koji se kreativno izražavaju, a oni koji ne znaju, naučiće. Ima dovoljno vremena do maja i Liverpula.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:29

NEMAM KONKURENCIJU! Pevačica otvoreno o kolegama koji će nastupati na pesmi za evroviziju NEŠTO MI SE VIŠE SVIĐA, NEŠTO MANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track