OGLASIO SE FRONTMEN GRUPE LET 3: Evo šta kaže o mogućoj CENZURI HRVATA na Evroviziji i da li će promeniti nastup u Liverpulu
Foto: Printscreen YouTube

OVE NEDELJE IMAJU SASTANAK

OGLASIO SE FRONTMEN GRUPE LET 3: Evo šta kaže o mogućoj CENZURI HRVATA na Evroviziji i da li će promeniti nastup u Liverpulu

Pop kultura -

Nakon navoda da će hrvatski predstavnici na Evroviziji, Let 3, morati da promene scenski nastup na samom takmičenju, oglasio se frontmen grupe, Damir Martinović Mrle.

Kako pišu tamošnji mediji, članovi grupe Let 3 će već ove nedelje održati radni sastanak sa HTV-om, te će tada precizno znati kako će biti koncipiran njihov nastup u Liverpulu, te da li će morati da ga ublaže.

Let 3, Dora
foto: Komunikacije HRT

- Mi smo Let 3, takvi ćemo i ostati. Pobedu na Dori nismo očekivali, nismo zapravo uopšte išli na to, ali jako dobro znamo da smo pobedili zahvaljujući ogromnoj podršci publike koju mi nećemo izneveriti. Zna se ko smo, kakav je naš rad, kakav je naš umetnički izraz i nikakve dubinske promene neće doći u obzir, a ne verujemo ni da bi neko tražio da se sad suštinski menjamo - kaže Damir Martinović Mrle iz Leta 3 za Jutarnji.hr.

Podsetimo, još juče je u hrvatskim medijima počelo da se spekuliše da će zbog strogih pravila BBC-a njihovi predstavnici morati da promene svoj scenski nastup, a o tome je govorio Tomislav Štengl, šef Dore i vođa hrvatskog evrovizijskog tima.

Let 3, Dora
foto: Komunikacije HRT

- Evrosong, a pogotovo BBC, imaju jako stroga pravila. Na svojoj sceni u maju u Liverpulu, naglašeno je, ne žele ništa što bi moglo da povredi bilo čija osećanja. Sledom toga, isključene su teme poput nečije vere, političkih ili ratnih poruka. Uz to, Evrovizija ove godine u Engleskoj, po njihovom vremenu, neće počinjati u 21 sat, nego u 20 sati, pa će prvi deo spektakla tamo pratiti i mlađa starosna grupa. Na njih BBC posebno pazi, pa zato u televizijskom terminu do 22 sata ne prikazuju ništa što bi bilo neprimereno najmlađima - rekao je Štengl za Jutarnji, te dodao:

Let 3
foto: Printscreen YouTube

- Zbog svega toga nije nemoguće da ćemo u saradnji s našim pobednicima, muzičarima iz Leta 3, nastup možda morati blago "kozmetički" da "ispeglamo" - govori Štengl, koji se osvrnuo i na to šta misli, koji bi to delovi nastupa u pesmi "Mama ŠČ!" mogli da budu sporni za BBC i EBU (European Broadcasting Union).

- Ne znam. Mogu samo da nagađam u ovom trenutku, a više ćemo znati do 10. marta, kada će se završiti sastanci organizatora i šefova evrovizijskih timova. Možda im se neće dopasti ruže ušivene na zadnjicama kostima Leta 3, a možda im se neće svideti ni deo kada tokom performansa na binu izlazi glumac Žanil Tataj Žak obučen u crnu uniformu, koja podseća na mantiju pravoslavnog sveštenika, s natpisom "Njinle" i raketama u ruci...

(Kurir.rs)

Bonus video:

39:16

USIJANJE DANA 21.05.2021. Dejan Kukric Nenad Vukovic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track