U DETINJSTVU JE PROŠAO KROZ PAKAO! OTAC GA JE TUKAO I PONIŽAVAO: Poznati glumac sin je naciste koji je služio u nemačkoj vojsci
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

TUŽNO

U DETINJSTVU JE PROŠAO KROZ PAKAO! OTAC GA JE TUKAO I PONIŽAVAO: Poznati glumac sin je naciste koji je služio u nemačkoj vojsci

Pop kultura -

Čuveni glumac i bodibilder Arnold Švarceneger, koga svi znaju kao "Terminatora" imao je veoma teško detinjstvo. Svi znamo da je bio bodibilder, pa glumac, pa prava zvezda, pa guverner Kalifornije... Otac je petoro dece, a jedno je dobio sa kućnom pomoćnicom.

Arnold Švarceneger
foto: Printscreen YT/ET Canada

Malo je poznata javnosti njegova tužna priča, koju je ostavio u prošlosti. Kako je isticao nije bilo lako izboriti se sa svime što mu je život priređivao, tokom odrastanja.

Otac

Bivši bodibilder i Mister univerzuma rođen je u Austriji, kao mlađi sin Gustava i Aurelije Švarceneger. Njegov otac bio je član nacističke partije, a radio je tokom Drugog svetskog rata kao vojni policajac. Ranjen je u bici za Staljingrad, a nakon što je dobio malariju, otpušten je iz vojne službe. Međutim, za njegovog oca se vezuju priče da je bio prek i ansilan prema svojim nalsednicima.

Gustav i Aurelija su pre Arnolda dobili sina Majnharda kojem je otac bio naklonjeniji iako je i njega tukao i ponižavao, kao i mlađeg sina, koji je trpeo najveću torturu. Kako je glumac kasnije izjavio, batine su bile svakodnevnica u njegovoj porodici.

- Naš otac nije imao strpljenja i tukao nas je uz pomoć kaiša za svaku grešku - rekao je Arnold jednom prilikom.

Čiji si ti sin?

Otkrio je da je njegov otac čak i sumnjao da je on njegovo dete pa je često optuživao znatno mlađu suprugu da ga je prevarila i da Arnold nije njegov sin.

Gustav je sina Arnolda koji se od ranog uzrasta bavio sportom, tukao i jer "nije bio dovoljno dobar na treninzima", ali i zbog mnogih drugih "sitnica". Koliko god da se trudio glumac, nije bilo dovoljno za visoke kriterijume ponosnog oca.

Arnold Švarceneger
foto: Profimedia

Gustav Švarcenger preminuo je 1972. od moždanog udara. Čuveni glumac nije se čak ni pojavio na očevoj sahrani. U medijima su kružile tri verzije priče zašto nije došao na taj događaj, ali se pretpostavlja da to nije učinio zbog nasilja kojem je bio izložen.

Holivudska zvezda posetio je prošle godine nacistički logor Aušvic u Poljskoj i pozvao svet da se bori protiv mržnje i diskriminacije.

Arnold Švarceneger
foto: Tomasz Wiktor / PAP / Profimedia

Švarceneger i Simon Bergson, predsednik Fondacije jevrejskog centra Aušvic, sin je Jevreja koji su preživeli holokaust i primer su da se predrasude mogu izbrisati već u idućoj generaciji, prenose svetske agencije.

"On (Bergson) rođen je nakon Drugog svetskog rata u predivnoj jevrejskoj porodici, a ja sam sin čoveka koji je bio vojnik u nacističkom ratu", rekao je Švarceneger novinarima. "Mi smo druga generacija - i zajedno se borimo protiv predrasuda, mržnje i diskriminacije".

Pogibija brata

Glumčev stariji brat poginuo je 1971. godine u saobraćajnoj nesreći, usled vožnje u alkoholisanom stanju. Ni na njegovoj sahrani nije bio Švarceneger, ali je zato preuzeo brigu o trogodišnjem bratancu, čije je obrazovanje finansirao i kasnije mu omogućio da se preseli u SAD i omogućio mu lep život.

Sa majkom blizak

Za razliku od prekog oca, Švarceneger je bio veoma blizak sa majkom.

- Danas bi moja majka Aurelija napunila 100 godina. Bila je najbolja majka na svetu, i ona je jedini razlog zašto ne mogu za sebe da kažem da sam sve postigao sam. Pokazala mi je bezuslovnu ljubav, strpljenje, ali i važnost toga da mi kuća uvek bude čista. Naučila me je da pravim savršene bečke šnicle - rekao je nakon što mu je majka preminula 1998. godine. Aurelija je umrla od srčanog udara koji je doživela kada je posetila grob svog supruga.

Mnogo teških momenta je doživeo Švarceneger ali je skupio snage da nastavi dalje i ostvari svoj san i postane najbolji među najboljima.

Arnold Švarceneger
foto: EPA/IAN LANGSDON

Švarceneger je pre holivudske karijere radio i kao model. Postoji dosta slika iz tog perioda, a za taj period se vezuju i šuškanja da je gej, jer je važio za pravu ikonu među gej populacijom.

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

01:58

TERMINATOR MEKOG SRCA POKLONIO 500 ĆURKI ZA DAN ZAHVALNOSTI: Evo šta je Arnold Švarceneger prvo uradio u svojoj kuhinji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track