OSKAROVKA NAPUŠTA HOLIVUD: Poznata glumica više ne može da glumi! Vest o opasnoj bolesti sa kojom se bori svima je slomila srce!
Foto: DTNR / Backgrid UK / Profimedia

sačuvala je smisao za humor

OSKAROVKA NAPUŠTA HOLIVUD: Poznata glumica više ne može da glumi! Vest o opasnoj bolesti sa kojom se bori svima je slomila srce!

Pop kultura -

Britanska glumica Džudi Denč (88) pojavila se u petak u emisiji "The Graham Norton Show" i otkrila da njena degenerativna bolest oka otežava glumu.

Oskarom nagrađena glumica, koja je ranije govorila o svojoj makularnoj degeneraciji, kaže da je sada "nemoguće" da nastavi da se bavi glumom.

Džudi Denč
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

- To je postalo nemoguće, a pošto imam fotografsko pamćenje, moram da pronađem mašinu koja ne samo da me uči moj tekst, već mi govori i gde se pojavljuje na stranici - rekla je ona.

- Ranije mi je bilo vrlo lako da naučim tekst i da ga zapamtim. Sada bih mogla da odglumim celu predstavu 'Dvanaesta noć' - dodala je.

Denč, kojoj je 2012. dijagnostikovana makularna degeneracija, rekla je 2021. da se još uvek smatra mladom ženom. Iako joj se vid pogoršao, Denč pronalazi druge načine da ostane aktivna. Zabavljala je ljude u novogodišnjoj noći sa pevačicom Šarlin Spiteri improvizovanom izvođenjem pesme 'Vaterlu' grupe ABBA u hotelu u Škotskoj. Takođe je promovisala svoj novi film „Aleluja“, koji je zasnovan na drami Alana Beneta iz 2018. smeštene na gerijatrijskom odeljenju.

Kroz svoju borbu sa bolešću, Denč je zadržala smisao za humor.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

01:14

GLUMAC I GLUMICA U KVIZU NA KAKAV NISTE NAVIKLI! Pogledajte njihove odgovore, NA PRVOM JE VEĆ KRENULO ZNOJENJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track