JESI LI JE IKADA POSLUŠALI? Ova pesma je najpopularnija u istoriji EVROVIZIJE na Jutjubu, a ta zemlja se više ni ne takmiči! VIDEO
Foto: Shutterstock

neverovatno

JESI LI JE IKADA POSLUŠALI? Ova pesma je najpopularnija u istoriji EVROVIZIJE na Jutjubu, a ta zemlja se više ni ne takmiči! VIDEO

Pop kultura -

Vrlo verovatno da će vas iznenaditi koja pesma na Jutjub kanalu Evrovizije ima najviše pregleda u istoriji.

To je pesma "Uno" grupe "Little Big", koja je na Evroviziji 2020. godine trebala da predstavlja Rusiju.

Spot za pesmu, koji je na kanalu objavljen iste godine, skupio je neverovatnih 264 miliona pregleda. Pesma nikada nije smatrana da je evrovizijski uspešna jer se Eurosong te godine nije ni održao.

Bila je to pretposlednja ruska pesma na takmičenju pre ruske invazije na Ukrajinu. 2021. godine Rusiju je predstavljala Manizha s feminističkom pesmom Ruska žena. Od 2022. godine Rusija više nije deo Evrovizije jer joj je EBU zabranila učešće.

Da podsetimo, zemlje koje su tražile da Evropska radiodifuzna unija (EBU) onemogući nastup zbog napada na Ukrajinu su: Danska, Estoinija, Finska, Island, Litvanija, Holandija, Norveška, Švedska i Ukrajina.

- Ova odluka odražava zabrinutost da će uključivanje Rusije u ovogodišnje takmičenje dovesti do zaoštravanja sukoba. Pre nego što su doneli odluku, EBU je konsultovao sve svoje članove.

- Ostajemo verni našem cilju da štitimo kulturne vrednosti koje promovišu razmenu razumevanja te spajuju publiku iz svih delova Evrope i slave različitost kroz muziku - stojalo je u saopštenju od prošle godine.

Inače, kada je počela invazija na Ukrajinu, bend "Little Big" je napustio Rusiju,a po njihovim rečima, vratiće se kada Putin ode i da su u svojoj rodnoj zemlji na crnoj listi i da nisu mogli da nastupaju.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:18

DADO TOPIĆ: Vest o Sanjinoj smrti je ZASTRAŠUJUĆA, neočekivano je da takvi umetnici umiru (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track