FAVORIT MARIJE ŠERIFOVIĆ RAME UZ RAME S KEJTI PERI: Luke Black prošao u finale PZE, NE ŽIVI U SRBIJI, a evo gde je rođen
Foto: Printscreen/RTS

IZDVOJIO SE

FAVORIT MARIJE ŠERIFOVIĆ RAME UZ RAME S KEJTI PERI: Luke Black prošao u finale PZE, NE ŽIVI U SRBIJI, a evo gde je rođen

Pop kultura -

Tridesetogodišnji Čačanin Luka Ivanović, poznatiji pod umetničkim imenom Luke Black, jedan je od glavnih favorita takmičenja ''Pesma za Evroviziju'', čije je prvo polufinalno veče održano sinoć, a on se plasirao u finale.

Luke Black je kročio na scenu RTS-a na Košutnjaku, a scenografija i maske koje je pripremio za nastup pesme ''Samo mi se spava'' odmah su izazvali brojne reakcije.

Beovizija, Beovizija 2023
foto: Damir Dervišagić

Njegov performans podrazumevao je i elemente iz popularnih video igrica, a plasirao se u finale, koje će biti održano u subotu.

Luka se prvi put predstavio javnosti u maju 2014. godine, u okviru jednog festivala, kada je i premijerno izveo singl „D-Generation“, a potom snimio još pet singlova na engleskom jeziku, a borio se za odlazak na Evroviziju 2016. godine.

izbor za pesmu Evrovizije 2023, Evrovizija 2023
foto: Printscreen/RTS

Njega su primetili predstavnici producentske kuće "Universal Music", te ga pozvali u svoju kancelariju u Beogradu kako bi razgovarali o saradnji. Prvi je solo izvođač iz Srbije koji je dobio ekskluzivni ugovor sa ovom kućom, koja u svojim redovima danas ima Bili Ajliš, Halsi, Kejti Peri i mnoge druge svetske zvezde. Živi u Londonu, gde se i školovao.

Kejti Peri
foto: Profimedia

Inače, tokom sinoćnjeg prenosa "Pesme za Evroviziju" oglasila se i jedina srpska pobednica na Evroviziji, Marija Šerifović, koja je Luku izdvojila kao svog favorita.

(Kurir.rs/ Blic)

Bonus video:

05:44

Angelina pobedila tremu i ove godine sebe smatra pobednicom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja