BIO IZBEGLICA U KAMPU, MUČIO SE I ODUSTAO OD GLUME! Vratio se posle 30 godina i dobio Oskara: Grcao na bini OD SUZA
Foto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

potresna priča

BIO IZBEGLICA U KAMPU, MUČIO SE I ODUSTAO OD GLUME! Vratio se posle 30 godina i dobio Oskara: Grcao na bini OD SUZA

Pop kultura -

Vijetnamsko-američki glumac Ke Huj Kvan (51) osvojio je svog prvog Oskara. Nagrađen je u kategoriji najboljeg sporednog glumca u filmu "Sve u isto vreme".

Kvan se glumi vratio posle 30 godina pauze, a ubrzo nakon povratka na scenu osvojio je Zlatni Globus i SAG nagradu. Sada je zbog svoje glume osvojio i prestižnog Oskara, a zbog pobede nije mogao suzdržati suze.

Ke Huj Kvan
foto: JOHN ANGELILLO / UPI / Profimedia

- Hvala vam. Moja mama ima 94 godine i gleda me od kuće. Mama, osvojio sam Oscara - rekao je Ke Huj pa dodao:

- Moje putovanje započelo je na brodu. Godinama sam bio u kampu za izbeglice. Nekako sam završio na najvećoj pozornici u Holivudu. Kažu da se ovakve priče događaju samo u filmovima. Ne mogu da verujem da se ovo događa meni. Ovo je američki san.

Glumac se zahvalio svojoj porodici koja mu je pomogla tokom povratka u glumačke vode, a obratio se i svojim kolegama iz filma, kao i nekima koji su s njim glumili u "Gunisima".

- Snovi su nešto u šta treba da verujete. Ja sam umalo odustao od svog. Za sve vas koji gledate, molim vas da ostvarite svoje snove - rekao je glumac.

Ke Huj Kvan svima je dobro poznat kao dečja glumačka zvezda, a proslavile su ga uloge u filmovima "Gunis" i "Indijana Džons". Iako su filmovi u kojima je glumio postali svetski poznati, Kvan je smatrao kako ne postoji previše uloga za azijske glumce pa je tako i odustao od glumačke karijere.

Džejmi Li Kertis, Ke Huj Kvan, Oskar 2023
foto: A.M.P.A.S. / PictureLux / Profimedia

Ipak, nakon tri decenije je odlučio da se vrati pa je odigrao ulogu u filmu "Sve u isto vreme". Nakon što je film izašao, nominacije za različite nagrade su počele da se nižu, a jedan od omiljenih dečjih glumaca osvojio je neke od najprestižnijih.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

01:51

DRAGAN BJELOGRLIĆ ZA KURIR TV! Glumac o večnosti KULTNE SRPSKE SERIJE: Živim to i dalje na neki čudan način

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track