POSTALA S*KS SIMBOL ZBOG CRVENOG KUPAĆEG: Muškarci sekli vene za njom i OBOŽAVALI je, evo kako sada izgleda u 6. deceniji (FOTO)
Foto: THE BAYWATCH COMPANY - Album / Album / Profimedia

POSTALA S*KS SIMBOL ZBOG CRVENOG KUPAĆEG: Muškarci sekli vene za njom i OBOŽAVALI je, evo kako sada izgleda u 6. deceniji (FOTO)

Pop kultura -

Američka glumica Erika Elenijak je zbog uloge Šoni Meklejn u seriji "Čuvari plaže" stekla titulu seks-simbola, a danas kaže da sebe nikada nije tako doživljavala.

Ona se proslavila 90-ih u seriji "Čuvari plaže" kao platinasta plavuša Šoni Meklejn u kultnom crvenom kupaćem mamila je uzdahe gledalaca mnogo pre Pamele Anderson, koja je zamenila u seriji.

Erika Elenijak
foto: The Hollywood Archive / Avalon / Profimedia

Ulogu koja ju je proslavila dobila je iste godine kada se skinula za naslovnicu časopisa Plejboj, pa ne čudi i što je u to vreme slovila kao seks-simbol.

Danas 53-godišnja Erika kaže da sebe tako nikada nije doživljavala, a smatra i da joj je ta titula otežala napredak u karijeri.

"Kao "Baywatch" devojku, ljudi me nisu shvatali ozbiljno na audicijama za ozbiljnije uloge", prisetila se jednom prilikom u svom podkastu "Spiritual Alchemy with Erika", u kojem je podelila i neke svoje seksualne savete.

Erika Elenijak
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

"Najvažnije je biti potpuno prisutan u spavaćoj sobi. Sve se svodi na obraćanje pažnje na svako iskustvo. Uživajte u ukusu i trenutku", izjavila je te istakla i kako smatra da je samopouzdanje ključno kako bi se osoba osećala seksi i otključala svoj seksualni potencijal

Elenijak je karijeru započela sa samo 12 godina, a prva zapaženija uloga joj je bila u kultnom filmu "E.T.", u kojem je glumila devojčicu koju je poljubio Eliott, odnosno glumac Henri Tomas.

Erika Elenijak
foto: THE BAYWATCH COMPANY - Album / Album / Profimedia

Nastavila se probijati kroz uloge u serijama i filmovima, sve dok 1989. nije pozvana u seriju koja ju je vinula u zvezde. U "Čuvarima plaže" glumila je tri godine, a na snimanju se spetljala se s kolegom Bilijem Vorlokom sa kojim je bila i verena.

Sudeći po napisima medija iz onoga doba, napustila je "Bejvoč" jer joj se nije sviđao smer u kom sve to ide, a odmah nakon nje u seriju je došla Pamela.

Nakon odlaska iz serije velika joj je želja bila da glumi sa Stivenom Sigalom, što joj se ubrzo i ostvarilo.

Poslednjih godina glumica uspešno drži svoj život daleko od očiju javnosti, a poslednji put se pojavila pred kamerama 2012. godine u filmu "Holiday Spin".

Nakon što je raskinula veridbu sa Vorlokom, Erika se udala za Filipa Goglija, ali nakon šest meseci njihov se brak raspao.

Na setu filma koji je snimala 2001. godine zaljubila se u grad Kalgari pa je odlučila da ostane i živi u njemu, a tamo je upoznala i Roča Dejgla sa kojim je ostala do danas.

Par je 2006. godine dobio ćerka, a glumica je jednom u intervjuu komentarisala kako je oduševljena što je postala majka pa joj je ćerkica centar sveta.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:50

Glumica Maša Dakić otkriva zbog čega je se plaši Robert de Niro!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja