UNUKA BATE ŽIVOJINOVIĆA FOTKAMA S PLAŽE NAPRAVILA POMETNJU: Dina se bavi OZBILJNIM POSLOM, a evo koje priznanje je nedavno dobila
Foto: Aleksandar Jovanović

zgodna

UNUKA BATE ŽIVOJINOVIĆA FOTKAMA S PLAŽE NAPRAVILA POMETNJU: Dina se bavi OZBILJNIM POSLOM, a evo koje priznanje je nedavno dobila

Pop kultura -

Dina Živojinović, unuka slavnog glumca Velimira Bate Živojinovića, odlučila je da ne ide dedinim stopama, te je, umesto glume, odlučila da se bavi diplomatijom.

Nakon što je završila studije na Sorboni u Parizu i Londonu, pre nekoliko dana joj je u Beogradu uručena diploma Diplomatske akademije.

Dina Živojinović
foto: Privatna Arhiva

- Nakon marljivog truda, učenja i rada, mnogobrojnih položenih ispita i potpuno novog, dragocenog iskustva, nastavljam sa usavršavanjem za dobrobit naše Srbije. Zadovoljstvo je i čast raditi s kvalitetnim i stručnim ljudima, od kojih može puno da se nauči, a onda dolaze i rezultati. Hvala svima koji su bili uz mene u proteklom periodu - izjavila je tada Dina.

Sada je konačno našla vremena za odmor i uživa na Kubi.

Dina Živojinović
foto: Instagram, Privatna Arhiva

Na Kubu radi i živi njena tetka Jelena, pa mlada Beograđanka verovatno ima najboljeg vodiča kroz noćni život.

ćerka, Bata Živojinović, Jelena Živojinović
foto: Nebojša Mandić

Dina je jedna od šestoro unučadi koje je legendarni Bata ostavio iza sebe.

Dina Živojinović
foto: Instagram, Privatna Arhiva

Dok je legendarni glumac još bio živ, ekipa Kurira ga je jednom prilikom posetila u njegovom domu. Tada su mu u goste baš došli unuk Velimir i unuka Dina, koja je doputovala iz Engleske, gde je završila master na temu organizovanog kriminala, terorizma i bezbednosti, a pre toga je takođe studirala na Sorboni.

- Ovo su moja dva dijamanta. Srce mi je puno kad su moja deca oko mene. Ja sam tada srećan čovek - ponosno je tom prilikom govorio pokojni glumac o svojim unucima, a iskreno je i dodao: - Zanimljivo je da kod svih svojih unuka osećam veliki dar za glumu. Dosad niko od njih nije pokušao da studira glumu, što ne znači da u budućnosti neće, ali i ako tako ne bude, nema veze, bitno je da su srećni.

Velimir Živojinović, unuk Bate Živojinovića
foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, Bata Živojinović je preminuo u snu 22. maja 2016. u bolnici "Sveti Sava", gde je proveo svoje poslednje dane. Imao je 82 godine.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track