GODINAMA KRIO DA JE GEJ, A VELIKA TRAGEDIJA GA ZAUVEK OBELEŽILA: Hteo je da bude METEOROLOG, a postao glumac koga SVI OBOŽAVAJU
Foto: W Blanco / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

NAPUNIO 50

GODINAMA KRIO DA JE GEJ, A VELIKA TRAGEDIJA GA ZAUVEK OBELEŽILA: Hteo je da bude METEOROLOG, a postao glumac koga SVI OBOŽAVAJU

Pop kultura -

Slavni američki glumac Džim Parsons proslavio je 50. rođendan, a najpoznatiji je po ulozi Šeldona Kupera u hit seriji "Teorija Velikog praska". Majka mu je učiteljica, a otac, Milton Džozef Parsons, poginuo je u saobraćajnoj nesreći 2001. godine.

štreberi, Kunal Najar, Teorija Velikog praska, Džoni Galecki, Džim Parsons, Sajmon Helberg
foto: Profimedia

Zanimljivo je kako je Parsons prvobitno hteo da bude meteorolog, ali je shvatio kako želi da se bavi glumom. Kasnije je pohađao Univerzitet u Hjustonu i dobio diplomu za pozorište. Preselio se u Njujork kako bi nastavio glumačku karijeru. Godine 2001. debitovao je na Brodveju u predstavi "Slavujeva ljubav", a Parsonsova revolucionarna uloga došla je 2007, kada je dobio ulogu Šeldona Kupera u "Teoriji Velikog praska".

Seks, Serija, Ejmi, Rekord, Sitkom, Štreberi, Šeldon
foto: Youtube Printscreen

Njegovo tumačenje lika donelo mu je četiri Prajmtajm Emija, nagradu Zlatni globus i televizijsku nagradu Critics' Choice. Parsons se takođe pojavio u nizu drugih televizijskih emisija i filmova, te je tumačio ulogu Badija u brodvejskoj produkciji "Elf", a glumio je i u filmovima kao što su "The Muppets" i "Hidden Figures".

Džim Parsons
foto: Profimedia

Džim je 2012. godine priznao da je homoseksualac i da je u dugogodišnjoj vezi. Nakon 14-godišnje veze u maju 2017, venčao se s grafičkim dizajnerom Todom Spjuakom.

Džim Parsons
foto: Profimedia

Glumac je takođe uključen u razne filantropske aktivnosti. Podržava projekat "Trevor", koji LGBTQ mladima pruža usluge intervencije u kriznim situacijama i prevencije samoubistava. Takođe podržava dečju istraživačku bolnicu St. Jude i LGBT zajednicu. Sve u svemu, Džim Parsons je talentovani glumac koji je dobio pohvale kritičara za svoj rad na pozornici i ekranu. Cenjena je osoba u industriji zabave i uzor mnogima.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

00:40

Realna priča: Životna priča Tihomira Tike Stanića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track