NIJE IZVRŠIO SAMOUBISTVO, UBIJEN JE! Reditelj optužio bivšu suprugu muzičara za njegovu smrt: Vredeo joj je mnogo više MRTAV!
Foto: Printscreen/youtube

ŠOK TVRDNJE

NIJE IZVRŠIO SAMOUBISTVO, UBIJEN JE! Reditelj optužio bivšu suprugu muzičara za njegovu smrt: Vredeo joj je mnogo više MRTAV!

Pop kultura -

Kurt Kobejn je 1994. godine izgubio život sa samo 27 godina. Frotmen grupe Nirvana je sebi oduzeo život i upucao se u glavu, a njegovo telo je pronašao električar dva dana kasnije.

U novinskom članku iz 1994. godine, u časopisu Roling Stons, pisac je opisivao poslednje dane pevača Nirvane, uključujući i njegovu dugu borbu sa drogom i depresijom.

Kurt Kobejn, Nirvana
foto: Printscreen/Youtube

Ustanovljeno je da je Kobejnovo telo sadržalo tragove heroina i valijuma kada je umro, mada je u vreme njegove smrti basista Nirvane, Krist Novoselić odbacio tvrdnje da je droga kriva za smrt Kurta Kobejna.

- To je čista glupost - rekao je Novoselić tadašnjem novinaru u Sijetlu. "Droga je bila samo mali deo njegovog života."

Da li je ipak bilo ubistvo?

Odnedavno je njegova smrt ponovo dospela u centar novinskih natpisa, kada je filmski reditelj i pisac Ijan Halperin izjavio da je ubijen, prenosi "The Sun". On je takođe pozvao Kobejnovu udovicu Kortni Lav da ode na poligrafsko ispitivanje i otkloni sumnje da ga je ona ubila.

Halperin je u intervjuu u kojem je promovisao svoju novu knjigu ''Slučaj zatvoren: Ubistvo Kobejna'', naveo da će test pomoću detektora laži pomoći Kortni Lav da spere ljagu sa svog imena, nakon skoro tri decenije sumnji pojedinih fanova Nirvane i pitanja šta se zaista dogodilo.

Kortni Lav, Kurt Kobejn, Frensis Bin Kobejn
foto: Paul Harris / Pacific coast news / Profimedia

- Presuda bi trebalo da se promeni sa samoubistva na ubistvo. Sve se ovo oslanja na forenzičke patološke dokaze, nove dokaze koje sam iskopao. Ne optužujem nikoga za ubistvo, ali izazivam Kortni da konačno ode na poligraf. Platiću za to da očistim njeno ime. Ako prodje poligrafsko ispitivanje, zakupiću bilbord na Tajms skveru i na njemu napisati - Kortni Lav je nevina - rekao je on.

Vredeo joj je više mrtav nego živ

U rukama mu je bila puška sačmara, a uprkos tome što je policijska uprava Sijetla smrt proglasila slučajem samoubistva, teorije da je Lav možda igrala ulogu u Kobejnovoj smrti opstale su u svetlu očiglednih neslaganja u dokazima, navodi tabloid.

- U ovoj knjizi zaključujem, policija je hiljadu posto pogrešila i to je bilo ubistvo - rekao je Halperin.

Kortni Lav, Kurt Kobejn, Frensis Bin Kobejn
foto: Paul Harris / Pacific coast news / Profimedia

Ukazao je i na to da je Kobejn razgovarao sa advokatom za razvode.

- Da su se razveli, Lav ne bi dobila ni peni. A on je za Kortni Lav vredeo mnogo više mrtav nego živ. Tu je postojao motiv - rekao je Haleprin.

(Kurir.rs /Blic Žena)

Bonus video:

01:51

PAVLE DEJANIĆ, ROKER KOJI PEVA FOLK ZAPEVAO U JUTARNJEM PROGRAMU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track