Najnovije vesti

ŽELIM DA BUDEM STARA, BILA SAM MLADA I TO JE TAKO ISCRPLJUJUĆE: Glumica tvrdi da SEDE nisu znak da je ŽENA ODUSTALA OD SEBE!
Foto: A.M.P.A.S. / PictureLux / Profimedia

oštro je odgovorila

ŽELIM DA BUDEM STARA, BILA SAM MLADA I TO JE TAKO ISCRPLJUJUĆE: Glumica tvrdi da SEDE nisu znak da je ŽENA ODUSTALA OD SEBE!

Pop kultura

Nažalost, seda kosa na ženi i dalje nije prihvaćena kao simbol lepote, ubiočajen prizor, stvar izbora već kao znak da je žena jednostavno postala starija pa samim tim i "manje lepa".

Čuvena Endi Makdauel je u intervjuu sa Keti Kurik pričala o srebru o svojoj kosi.

- Smejem se kada mi neko kaže da izgledam starije. Znate, ja ću uskoro imati 65 godina. Šta misliš, da li izgledam kao da imam 75 godina samo zato što imam sedu kosu? - poručila je Endi pa napomenula da jednostavno ljudi razmišljaju tako- čim vide ženu sa sedom kosom, izgleda im starije:

- Ja želim da budem stara. Ne želim da budem mlada. Bila sam mlada - bila sam starija osoba koja je pokušavala da izgleda mlađe. Kakav je to trud! Ne mogu više da se držim te šarade! Ne mogu!

Glumica je istakla da želi da drugi shvate da se ona dobro oseća u svojoj koži. Da li će promeniti mišljenje? Ko zna. Postoji mnogo opcija.

O različitim opcijama kada je reč o izgledu starijih žena piše kolumnistkinja Dejli Mejl Krista Desuza koja komentariše izgled španske kraljice Leticije pa se pita da li je ova dama napravila dobar izbor odabravši sive pramenove u kosi. Njenu kolumnu prati naslov: "Izvini, Leticija, ali seda kosa samo kaže da je žena odustala".

Krista iznosi svoje iskustvo kada je sa 57 godina počela da se farba u sivo. Otkriva da je sede dobila sa 40 godina. A pita se i kako partneri žena koje ističu sede vlasi reaguju na to. Dodaje zatim da je to pitanje postavila jer je njen muž, godinu dana nakon što je prestala da se farba, priznao da je mrzeo tu njenu odluku.

Endi Makdauel
foto: Photo Image Press / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ističe da se pokajala zbog odluke jer je imala pravi haos u kosi usled kombinacije sedih pramenova i crvene kose. Kaže da ju je na to upozorio i frizer kao i da je kasnije rešila da se farba u "plavo" što se pokazalo kao mnogo bolja varijanta.

Napominje da ju je okolina, dok je imala sedu kosu, automatski svrstavala u starije žene, bake, kao i da se njen izgled nije dopado njenoj porodici i prijateljima.

Krista je iskrena, mnogo toga u njenoj priči odgovara realnosti, ali ima žena koje uprkos svemu ističu svoje sede i to baš iz razloga koje je navela Endi i koje podržavaju pokret #GreyHairDontCare na društvenim mrežama.

(Kurir.rs/ŽenaBlic)

Bonus video:

02:40

RADILI SMO U PODRUMU U PANČEVU, ATMOSFERA JE BILA JEZIVA! Glumica o svojoj ulozi u kultnom filmu Maratonci trče počasni krug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track