KULTURNO ŠOKIRANJE U BEOGRADU! Legendarni bend koji kombinuje BALKANSKI MELOS sa pankom donosi dah andergraunda na ovo mesto
Foto: Promo

ne propustite

KULTURNO ŠOKIRANJE U BEOGRADU! Legendarni bend koji kombinuje BALKANSKI MELOS sa pankom donosi dah andergraunda na ovo mesto

Pop kultura -

Kultni balkanski gypsy pank bend Kultur Shock u sklopu letnje turneje i povodom 25 godina postojanja, nastupiće u Beogradu. Koncert na Zappa Bazzi zakazan je za subotu, 8. april sa početkom u 21 čas.

Srđan Jevđević nekada je u Sarajevu imao bend Đino Banana čija je pesma "Mače moje čupavo" osamdesetih godina bila hit. Posle uspeha ovog albuma, Srđan je preko noći postao Đino Banana.

Kultur Shock
foto: Promo

Na poziv Krisa Novoselića, koji je svirao gitaru u Nirvani, Srđan 1996. odlazi u Sijetl, gde svira sa Novoselićem. Tada je formirao pank bend Kultur šok. Sviraju mešavinu balkanskog folka sa pank-rokom.

Kultur Shock je pank bend iz Sijetla, koji je prepoznatljiv po izvođenju pank muzike sa tradicionalnom balkanskom muzikom.

Aktivan od 1996. godine, Kultur Shock kombinuje balkansku narodnu muziku sa pankom, metalom i rokom. Grupa je izdala čak 11 albuma i izvela preko 1.500 nastupa širom Sjedinjenih Država i Evrope.

Kultur Shock
foto: Promo

Članovi benda su Srđan Đino Jevđević (BiH) – vokal, tarabuka, truba, Val Kiosovski (Bugarska) – gitara, vokal, Meti Nobl (SAD) – violina, vokal, Kris Stromkvist (SAD) – bubanj, Gaj Majkl Dejvis (Indonezija) – bas gitara i Ejmi Denio (SAD) – klarinet, saksofon, vokal.

Na koncertu će kao predgrupa nastupiti Erik & the Worldly Savages.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:45

DAVOR GOBAC IZ PSIHOMODO POPA ZA KURIR TV: Glazba se pretvorila u SVAŠTA, slušajte ROK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track