MALOLETNIČKA TRUDNOĆA JE UMALO UBILA, A BORILA SE I S DEPRESIJOM: Odrasla u senci SLAVNE SESTRE i nosi PROKLETSVO PREZIMENA
Foto: Breeden, Thompsett / Pacific coast news / Profimedia

ŽIVOTNA PRIČA

MALOLETNIČKA TRUDNOĆA JE UMALO UBILA, A BORILA SE I S DEPRESIJOM: Odrasla u senci SLAVNE SESTRE i nosi PROKLETSVO PREZIMENA

Pop kultura -

Porodica Spirs kao da je predodređena za slavu i skandale. Britni je prošla sve uspone i padove koje je mogla da prođe. Ništa manje dramatična nije ni situacija u životu njene sestre Džejmi Lin Spirs, koja je proslavila 32. rođendan.

Mlađa sestra popularne Britni, široj javnosti je postala poznata 2008. godine, kada je kao 17-godišnjakinja rodila devojčicu. Kasnije je objavljeno kako je zbog komplikacija zamalo iskrvarila.

Džejmi Lin Spirs
foto: Printscreen Instagram

Džejmi Lin Spirs rođena je 4. aprila 1991. godine u Misisipiju. Odrastajući uz poznatog brata Brajana i još poznatiju sestru Britni, vrlo brzo je udarila temelje svojoj muzičkoj i glumačkoj karijeri. Ipak, nije imala lako djetinjstvo, a sve je otkrila u svojim memoarima koje je nazvala "Stvari koje je trebalo da kažem".

Naime, u svojim memoarima Lin iznosi niz šokantnih tvrdnji o svojoj sestri. Pisala je o tome kako je Britni jednom prilikom uzela nož i zaključala ih obe u sobu, kada je Džejmi Lin imala samo 12 godina. U memoarima tvrdi da je svoje tinejdžerske godine provela radeći kako bi "sakrila Britnine emocionalne epizode od sveta". Navodni incident s nožem dogodio se ubrzo nakon što se Britni udala za prvog supruga Džejsona Aleksandera.

Knjiga je izazvala rat između sestara, a nakon što je Lin u TV emisiji "Dobro jutro, Amerika" raspravljala o tome kako je zabrinuta za zdravlje svoje sestre, Britni je to komentarisala na Tviteru. Optužila ju je da iskorišćava njeno loše psihičko stanje. Konačan razdor između sestara dogodio se i usred drame oko starateljstva kada Lin nije pružila Britni odgovarajuću podršku.

Britni je zasigurno zažalila što je mlađoj sestri pomogla u vrtoglavom usponu i karijeri koju je gradila na njenom imenu. Naime, Džejmi je prvu ulogu dobila 2002. godine u filmu "Raskršće", u kojem je Britni imala glavnu ulogu. Džejmi Lin je glumila njenu mlađu verziju, a nedugo nakon filma potpisala je ugovor s Nickelodeonom.

Britni joj je pomogla i u muzičkoj karijeri. Naime, godine 2013. izdala je album na kojem je s njom pevala Džejmi Lin.

Ipak, njena maloletnička trudnoća je 2008. godine zasenila sve njene karijerne pokušaje. Džejmi Lin je zbog komplikacija tokom porođaja skoro iskrvarila. National Enquirer pisao je da su lekari napravili hitan carski rez, te tako sprečili krvarenje.

O svojoj maloletničkoj trudnoći je pisala i u svojim memoarima. Priznala je i kako su je bliski saradnici i članovi porodice nagovarali na abortus: "Mislim da bi im najlakša stvar bila 'ajmo, hajde da završimo s ovim i da se vratiš kao savršena mlađa sestra jer to je tvoja uloga'. Zahvaljujem Bogu što sam se zauzela za sebe i rekla upravo ono što sam htela", rekla je za strane medije.

Navodno je četiri meseca nakon rođenja deteta bila opet trudna, ali je njen portparol to demantovao. Verenika Kejsija ostavila je 2010. godine, a američka javnost je smatrala kako je premlada da ima dete.

Lin i njena tada 8-godišnja ćerka Medi imale su nesreću 5. februara 2017. godine. Sletele su u potok, a vozilo se nakon nesreće prevrnulo na krov. U kritičnom stanju, helikopterom je prebačena u bolnicu. Uprkos tome što je nekoliko dana nakon nesreće ostala bez svesti, devojčica se oporavila. Nakon što joj se ćerka čudom oporavila, Lin je na Instagramu posvedočila o Božjoj dobroti: "Nisam od onih koji propovedaju i nisam sveštenica, ali Božji trenutak nije slučajan”, napisala je. Priznala je i da ju je to iskustvo približilo Bogu i nateralo je da preispita ceo svoj život, uključujući sopstvene borbe za mentalno zdravlje. Nedugo potom rekla je da pati od teške anksioznosti, depresije i opsesivno-kompulsivnog poremećaja.

(Kurir.rs/ Net.hr)

Bonus video:

02:58

Bivši muž Britni Spirs objavio snimak kako pevačica urla na decu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track