ENTONI HOPKINS U ULOZI JEDNOG OD NAJČUVENIJIH PSIHIJATARA: Radnja filma prati njegovu poslednju seansu i odgovara na VAŽNO PITANJE
Foto: Profimedia

ovo se čekalo

ENTONI HOPKINS U ULOZI JEDNOG OD NAJČUVENIJIH PSIHIJATARA: Radnja filma prati njegovu poslednju seansu i odgovara na VAŽNO PITANJE

Pop kultura -

"Frojdova poslednja seansa", je novi film reditelja Meta Brauna, koji prati život najčuvenijeg lekara, psihijatra i osnivača psihoanalize. U glavnim ulogama su Entoni Hopkins (Frojd) i Metju Gud (Levis).

Entoni Hopkins
foto: profimedia

Radnja filma smeštena je uoči Drugog svetskog rata, a priča prati sastanak između Frojda i Luisa, u domu psihoanalitičara u Londonu, tokom koga raspravljaju o postojanju Boga.

Ovo ostvarenje takođe istražuje Frojdov jedinstven odnos sa njegovom naslednicom Anom, koju igra Liv Liza Friz i Luisov nekonvencionalni odnos sa majkom njegovog najboljeg prijatelja.

Film predstavlja adaptaciju istoimene drame Marka Sen Žermena, koja je prvi put izvedena 2009. godine. Snimanje se odvija u Irskoj i privodi se kraju.

Među ostalim članovima glumačke ekipe su Džodi Balfur, poznata po ulozi u Netfliksovoj seriji "Kruna", Stiven Kembel Mur iz mini-serije "Airbenders", Džeremi Nortam, takođe poznat po ulozi u "Kruni" i Orla Brejdi iz serije "Zvezdane staze: Pikard".

Ko je Sigmund Frojd (Zigmund)?

Sigmund Frojd, Marta Frojd
foto: Profimedia

Sigmund Frojd je glavni predstavnik psihoanalize. On je izneo teoriju po kojoj je čovek nesvesno biće, bez mogućnosti slobodnog odlučivanja, ne može donositi racionalne odluke, pa čak ni vladati samim sobom. To je u potpunosti odudaralo od dotadašnjeg tradicionalnog shvatanja i tumačenja čoveka.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:05

Psihijatar dao savet roditeljima kako da izbegnu da njihova deca gledaju loš sadržaj na internetu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track