OVO JE ĆERKA HJUA HEFNERA: Odrastala je u Plejboj vili s njegovim ZEČICAMA, doživljavala NEPRIJATNOSTI, a onda je stvorila CARSTVO
Foto: Profimedia

USPEŠNA POSLOVNA ŽENA

OVO JE ĆERKA HJUA HEFNERA: Odrastala je u Plejboj vili s njegovim ZEČICAMA, doživljavala NEPRIJATNOSTI, a onda je stvorila CARSTVO

Pop kultura -

Osnivač kultnog magazina Plejboj, Hju Hefner, vodio je i više nego intrigantan život i imao je brojne žene oko sebe. Međutim, ona koja se s njim retko pojavljivala u javnosti, a imala je velike zasluge u njegovo poslovno carstvo je njegova ćerka, Kristi Hefner.

Danas 70-godišnja Kristi diplomirala je englesku i američku književnost na Univerzitetu Brandeis i započela je karijeru kao novinarka, a kasnije se pridružila kompaniji svog oca i napredovala kroz redove do njene izvršne direktorke i predsednice. Uticala je na razvoj kompanije prebacujući fokus s štampanog izdanja na internet kako bi ostala u korak s vremenom, a upravo je ona osnovala Playboy TV i Playboy.com. Takođe je zatvorila Plejbojeve klubove i otpustila višak radnika, a kompanija je njenim vođstvom postala najveća svetska kompanija za zabavu za odrasle.

Rođendan, Slavlje, Goran Bregović, Plejboj, Hju Hefner
foto: Profimedia

No nakon jednog razgovora s bivšim predsednikom SAD, Barakom Obamom, Kristi je odlučila da napusti korporaciju i posveti svoje vreme društvenim pitanjima. Pomogla je tako iznosom od 30 miliona dolara pri finansiranju prvog ambulantnog centra za AIDS osnivanjem dodele nagrada Hugh M First Amendment Award i nastavila je da radi u industriji velnesa i lepote, a na kraju je postala izvršna predsednica kompanija Canyon Ranch Enterprises i Hatch Beauty. Pridružila se upravi kompanije RDO Companies, te radi u savetodavnom odboru Springboard Enterprises. Kristi se danas smatra jednom od najcenjenijih Amerikanki i dugogodišnja je članica Unije za građanske slobode.

Hju Hefner, Kristi Hefner
foto: Splash News / Splash / Profimedia

Hju je Kristi dobio u braku s prvom suprugom, Mili Vilijams, kojom je bio oženjen od 1949. do 1959. godine, a dobili su i sina Dejvida. Kontroverzni osnivač Plejboja ženio se još dva puta, s Kristal Hefner i Kimberli Konrad, s kojom je dobio Kupera i Marstona.

"Zaista smo srećna porodica jer imamo tri porodice. Tu smo moj brat Dejvid i ja, dva dečaka Kuper i Marston, koje je tata dobio u drugom braku, i njegova supruga Kristal. Među nama je mnogo ljubavi i to je najbolji sistem podrške, iako svi tuguju različito. Žao mi je dečaka jer su oni imali oca manje godina od Dejvida i mene, a naravno, Kristal je izgubila supruga. To nije isto, ali svi smo izgubili voljenu osobu", izjavila je Kristi nakon očeve smrti.

Kristino detinjstvo obeležilo je i odrastanje u Plejboj vili, a jednom prilikom se prisetila i toga.

"Među svim tim sobama postojala je i jedna s igračkama i automatima u koje nisu morali da se ubacuju novčići. Tamo sam prvi put videla Pakmena", izjavila je i dodala kako u početku nije razumela očeve veze s mlađim ženama, ali da je shvatala da one dobro utiču na njega.

Nakon što je proglašena za izvršnu direktorku Plejboja, Kristi je doživljavala brojne neprijatnosti zbog kritika načina na koje se odnose prema ženama, ali prema njenim rečima, u samoj kompaniji nije bilo uznemiravanja.

Hju Hefner
foto: Profimedia

Kristi je od 1995. do 2013. godine bila u braku s Vilijamom A. Marovicem, koji se 2013. godine našao pod istragom zbog sumnjive trgovine deonicama Plejboja, nakon čega je ona izjavila kako je šokirana saznanjem o njegovim finansijskim malverzacijama i da o njima nije ništa znala. Ona je inače od mladih dana težila da bude finansijski samostalna, pa je na fakultetu delila sobu s tadašnjim dečkom i naporno radila kako bi uštedela dovoljno novca da kupi sebi automobil. Radila je honorarne poslove kao što su čuvanje dece i pakovanje poklona pre nego što je diplomirala, a danas je jedna od najuticajnijih osoba u SAD, koja nikada nije volela da se previše ističe i otkriva detalje privatnog života.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

01:27

BILO ME JE SRAMOTA DA SE SLIKAM ZA PLEJBOJ Suzana Mančić odbila ponudu časopisa, a onda je zvala urednica i rekla joj OVE REČI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track