HOLANDSKA SENZACIJA MY BABY STIŽE U BEOGRAD: Fenomenalna trojka prirediće ŽURKU ZA PAMĆENJE, a premijerno će otpevati nove pesme
Foto: promo

ne propustite

HOLANDSKA SENZACIJA MY BABY STIŽE U BEOGRAD: Fenomenalna trojka prirediće ŽURKU ZA PAMĆENJE, a premijerno će otpevati nove pesme

Pop kultura -

Holandska-novozelandska live senzacija My baby po prvi put će nastupiti 28. aprila, pod reflektorima Zappa Baze. Fenomenalna trojka koju čine Cato van Dijck, Joost van Dijck i Daniel ''Dafreez'' Johnston u sklopu turneje kojom promovišu svoj peti studijski album ''sake sake sake'' u petak, 28. aprila 2023. godine dolaze u Beograd.

Bend My baby na scenu je debitovao 2013. godine albumom ''Loves Voodoo!'', a svoj su psihodelični plesni zvuk s elementima bluza, vudua, gospela, EDM-a i transa nastavili razvijati kroz albume ''Shamanid'' i EP ''Remedy II'' objavljene 2015. godine, ''Prehistoric Rhytm'' iz 2017., ''MOUNAIKI – By The Bright Of Night'' iz 2018. te ''LIVE!'' iz 2019. godine.

My baby
foto: promo

Iako je materijal za peti album naziva ''sake sake sake'' objavljen u januaru 2022. godine nastao ranije, bend navodi kako su ga u jeku pandemije i novih okolnosti preoblikovali, zbog čega je dobio potpuno novi, mračniji ton.

Osim što album reflektuje krizu u kojoj se svet našao, MY BABY u njega su utkali sve svoje strahove, nesigurnosti, anksioznosti i autorefleksije. Neizvesna ih je budućnost naterala da zarone u svoju psihu, a rezultirala je svežim kreativnim materijalom bogatim hipnotičkom psihodelijom i inteligentnom ironijom prožetom plesnim melodijama koje će retko koga ostaviti ravnodušnim.

Album je producirao Steve Dub, peterostruki dobitnik Grammyja koji je sarađivao s bendovima i izvođačima kao što su My Chemical Romance, Daft Punk, The Prodigy i Liam Gallagher.

My baby
foto: promo

Trenutno su na novozelandskoj turneji kojom promovišu ''sake sake sake'', a My baby jedinstveni su upravo po svojim live nastupima kojima privlače sve više obožavatelja. Specifični i po tome što svoju muziku sviraju isključivo na gitarama i bubnjevima te da ne koriste semplove, poput nezaustavljivih mašina.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:42

Da li će Anja uspeti uspeti u svojim namerama da obriše snimak sa svog laptopa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track