KEJT I VILIJAM ZAKASNILI NA KRUNISANJE: Čarls i Kamila ih čekali u kočiji, a svi pričaju o onome što je kralj tada izgovorio
Foto: Parsons Media / Eyevine / Profimedia

POREMETILI PROTOKOL

KEJT I VILIJAM ZAKASNILI NA KRUNISANJE: Čarls i Kamila ih čekali u kočiji, a svi pričaju o onome što je kralj tada izgovorio

Pop kultura -

Po svemu sudeći, princeza i princ od Velsa zakasnili su na jučerašnje krunisanje Čarlsa III, što se odrazilo na događaj u Vestminsterskoj opatiji u Londonu. Taj detalj je uznemirio britanskog kralja. Ceremonija je zbog takvog razvoja događaja počela drugačije od planiranog.

Kejt Mildton i princ Vilijam trebalo je da stignu pre Čarlsa i Kamile, pokazao je zvanični plan organizacije.

Kejt Midlton, princ Vilijam
foto: Phil Noble / PA Images / Profimedia

Umesto toga, došli su nakon britanskog monarha i kraljice, koji su za to vreme bili u kočiji, čekajući dolazak princeze i princa od Velsa. U međuvremenu, 2.300 zvanica zauzelo je svoja mesta u Vestminsterskoj opatiji.

Čarls je bio zabrinut zbog toga. "Čini mi se da ovaj put traje duže", rekao je poredeći ono što je bilo planirano i ono što se dogodilo.

Kralj Čarls, Krunisanje, krunisanje kralja Čarlsa, kruna
foto: AP/Toby Melville

Prema prvobitnom planu, trebalo je da se objavi da u Vestminstersku opatiju ulaze Kejt Mildton i princ Vilijam sa decom, a zatim Čarls i Kamila. Umesto toga, ušetali su prvo britanski kralj i kraljica, a potom princeza i princ od Velsa.

"Dejli mejl" piše da je Kejt i Vilijamu bilo neprijatno zbog toga, a zatim je događaj nastavljen po planu. Navodi se i da je princ Luis Artur Čarls ponovo zasenio sve.

princ Luis, princ Vilijam, princeza Šarlot, Kejt Midlton
foto: WPA-Pool / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kašnjenje Kejt i Vilijama komentariše se i na društvenim mrežama, gde se ističe da Čarlsu nije bilo nimalo prijatno dok ih je čekao.

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

01:45

Krunisanje kralja Čarlsa: London spreman za spektakl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track