ADVOKAT KOJI JE BRANIO NOVAKA U AUSTRALIJI U FINALU EVROVIZIJE: Oduševio sve nastupom, a ovako je GOVORIO o najboljem teniseru
Foto: EPA/Fabio Frustaci, Printscreen/RTS

možda niste znali

ADVOKAT KOJI JE BRANIO NOVAKA U AUSTRALIJI U FINALU EVROVIZIJE: Oduševio sve nastupom, a ovako je GOVORIO o najboljem teniseru

Pop kultura -

Drugo polufinalno veče Evrovizije održano je sinoć u Liverpulu. Šesnaest muzičkih izvođača predstavilo je svoje zemlje, a publika je glasanjem izabrala pesame koje će se naći u finalu.

Evrovizija, Evrovizija 2023, Australija
foto: Printscreen RTS

Kao i svake godine veliki broj ljudi pratio je ovo prestižno takmičenje, a ni komentari nisu izostali. Jedan od učesnika drugog polufinala "Evrovizije 2023" u Liverpulu bio je i pevač australijske grupe "Vojažer", Danijel Estrin, koji je inače advokat. Oni su se uspešno plasirali u finale, a domaća javnost upoznala ga je 2022. godine.

U kakvoj je vezi sa Novakom Đokovićem?

Evrovizija, Evrovizija 2023, Australija
foto: Printscreen RTS

Pevač australijske grupe "Vojažer", Danijel Estrin, po zanimanju je advokat, a bavi se migracijama. Najbolji teniser sveta prošle godine bio je zatvoren u imigracionom hotelu u Australiji, nakon što je doputovao kako bi se takmičio na Australian Openu. Đoković je tada poveo pravnu bitku sa vlastima u Australiji, jer mu je pretila zabrana ulsaka, zbog toga što se nije vakcinisao.

Položaj najboljeg tenisera na svetu bio je tema svih medija, a Estrin je tada gostujući na BBC govorio o pravnom položaju Đokovića, kada je naveo da Novak ima slučaj u rukama, te nakon toga govorio i o tome da li će izaći pred sudom.

Danijel Estrin
foto: EPA Yoshua Arias, Printscreen/Youtube

- Podržava se tvrdnja Đokovićevih advokata i oni imaju dobre izglede na sudu, odnosno da će sud utvrditi "grešku u nadležnosti". To znači da je napravljena pravna greška, da je odluka o ukidanju vize ništavna, i da će Đokoviću vratiti originalnu vizu - rekao je tada Danijel i naveo da se Novak neće pojaviti pred sudom u ulozi svedoka šta se dogodilo.

Podsećamo, sinoć se plasiralo deset zemalja: Albanija, Kipar, Estonija, Belgija, Austrija, Litvanija, Poljska, Australija, Jermenija i Slovenija.

Ko je sve u finalu?

Podsećamo, veliko finale Evrovizije će se održati u subotu, 13. maja sa početkom u 21 čas, a ovih 20 zemalja su obezbedile mesto: Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, Srbija i Norveška, Albanija, Kipar, Estonija, Belgija, Austrija, Litvanija, Poljska, Australija, Jermenija i Slovenija.

Evrovizija, Evrovizija 2023
foto: Printscreen RTS

Osim zemalja koje su se takmičile u dve polufinalne noći, u finalu će se za pobedu boriti i "Velika petorka" koju čine: Španija, Velika Britanija, Francuska, Italija i Nemačka, ali i prošlogodišnji pobednik Ukrajina.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:33

ZNAČI MU KONSTRAKTINA PODRŠKA, ALI NJENA REČ JE BIBLIJA! Luk Blek otkrio čija podrška ga je posebno iznenadila

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track