OVAJ BRAK JE UNIŠTIO NAJSLAVNIJU PORODICU NA SVETU: Pre tačno pet godina priređeno GALA slavlje, a nakon toga usledio PAKAO!
Foto: Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

obeležili petu godišnjicu braka

OVAJ BRAK JE UNIŠTIO NAJSLAVNIJU PORODICU NA SVETU: Pre tačno pet godina priređeno GALA slavlje, a nakon toga usledio PAKAO!

Pop kultura -

Megan Markl i princ Hari su na jučerašnji dan izgovorili sudbonosno "da" tačno pre pet godina, na ceremoniji u dvorcu Vindzor. Kraljevsko venčanje je nedeljama izazivalo neviđen interes javnosti, a pratila ga je publika iz svih krajeva sveta.

Tri godine kasnije, par se odrekao kraljevskih titula i napustio život na dvoru, a danas žive puno mirniji život u SAD-u sa sinom Arčijem i ćerkom Lilibet. Na nedavnom krunisanju kralja Čarlsa i Kamile pojavio se samo Hari dok je Megan ostala kod kuće brinući se o deci.

Megan Markl, princ Hari
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Harijevo pojavljivanje na krunisanju značilo je i njegovo prvo javno pojavljivanje uz kraljevsku porodicu otkako je kritikovao svoju porodicu u kontroverznim memoarima "Spare". Na krunisanju je sedeo u trećem redu u Vestminsterskoj opatiji, a bio je smešten dva reda iza svog brata princa od Velsa. Palata je ranije potvrdila da nije predviđena nikakva formalna uloga Harija na krunisanju.

princ Hari
foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Podsetimo, britanskog princa Harija, njegovu suprugu Megan i njenu majku u sredu su uhvatili nakon humanitarnog događaja u New Yorkugonili paparaci u automobilima, što se moglo katastrofalno završiti, rekao je u sredu izvor blizak princu. Mediji pišu da ih je duže od dva sata pratilo šest vozila sa zamračenim prozorima.

Megan Markl
foto: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa i gospođa Ragland učestvovali su u poteri sa automobilima koja je mogla da se završi kobno. Za njima su jurili vrlo agresivni paparaci. Nemilosrdna potera, koja je trajala više od dva sata, zamalo je rezultirala višestrukim sudarima u kojima su mogli da učestvuju i ostali vozač, pešaci i dvojica službenika njujorške policije', kazao je izvor.

Megan Markl
foto: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Hari i Megan su odstupili od svojih kraljevskih dužnosti 2020. godine i preselili se u Sjedinjene Države delom zbog, kako su pojasnili, intenzivnog medijskog uznemiravanja. Princ je često isticao kako je besan zbog ponašanja pojedinih pripadnika medija koje krivi za smrt svoje majke, princeze Dajane, koja je poginula dok je automobilom bežala pred paparacima u Parizu.

(Kurir.rs/Story.hr)

Bonus video:

04:42

Krunisanje kralja Čarlsa III

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track