EVO ZAŠTO ADRIANI LIMI KOSA RASTE KAO IZ VODE: Zbog samo jedne NAMIRNICE koju stavlja u regenerator, ZAVIDE JOJ sve žene!
Foto: Profimedia

ovo je tajna njene zdrave kose

EVO ZAŠTO ADRIANI LIMI KOSA RASTE KAO IZ VODE: Zbog samo jedne NAMIRNICE koju stavlja u regenerator, ZAVIDE JOJ sve žene!

Pop kultura -

Adriana Lima, brazilska manekenka, pored lepog i negovanog lica, žene iz svih krajeva sveta joj zavide na zdravoj i sjajnoj kosi.

Izuzetno vodi računa o ishrani, nezi i vežbanju, a namirnice koje unosi često koristi i u službi lepote.

Uvek stavljam malo zgnječenog avokada u masku ili balzam za kosu i garantujem da će vaša kosa biti sjajnija nego ikada. Ne šalim se! Avokado nema jak miris, pa vam kosa neće čudno mirisati’, otkrila je jedna od najlepših žena na svetu.

Adriana Lima
foto: Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia

Avokado je namirnica izuzetno bogata hranljivim materijama koja ima brojne prednosti za organizam. Pun je vitamina i minerala, uključujući vitamin K, vitamin C, kalijum, vitamin B5, vitamin B6 i vitamin E, kao i male količine magnezijuma, mangana, bakra, gvožđa, cinka, fosfora, vitamina A, B1, B2 i B3.

Ova zdrava hrana ne samo da obnavlja oštećenu kosu, već i podstiče novi rast i zaustavlja gubitak kose. Hranljive materije u avokadu mogu zaštititi i omekšati kosu, a ovo voće stvara zaštitnu barijeru koja štiti kosu i održava je hidratizovanom, mekom i fleksibilnom.

Adriana Lima
foto: Profimedia

Avokado takođe može da neutrališe perut. Hidrira kožu glave, a ako ga pomešate sa arganovim uljem, nežno ćete stimulisati obnavljanje površinskog sloja kože, čime ćete se osloboditi peruti i neprijatnog svraba.

(Kurir.rs/Zadovoljna.rs)

Bonus video:

00:52

Otišla kod frizera, kosa počela da joj otpada usred tretmana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track